Boks

Šok za Alena Babića! Savage prekidom u prvoj rundi izgubio u meču za pojas svjetskog prvaka

Nažalost, Alen Babić (11-1, 10 KO) je neočekivano brzo izgubio prvi profesionalni meč u karijeri. Hrvatski borac je poražen u meču za naslov WBC-ova prvaka bridger kategorije.

Savage je u glavnoj borbi na priredbi u poljskom Rzeszowu izgubio prekidom već u prvoj rundi protiv domaćeg borca Lukasza Rozanskog (15-0, 14 KO).

Poljski boksač je odmah krenuo silovito, ali je Babić uzvratio. Polovicom runde Babić je završio u nokdaunu.

Rozanski je nastavio udarati, a Babić kao da nije došao na meč. Lukasz ga je u potpunosti iznenadio svojom agresivnoću i već nakon dvije minute završio meč.

Poljak je nizao udarce od kojih je većina odsjedala u Babićev blok. No sudac kao da je čekao priliku prekinuti meč, nažalost, to se i dogodilo.

Lukasz nije skrivao iznenađenje koliko je brzo stigao do trijumfa.

– Babić se jednostavno nije otvorio u ovom meču i tisuću puta ću izraziti žal zbog toga. Kao da je bio iznenađen načinom na koji boksa njegov protivnik. Žao mi je što se nije onako, uličarski, potukao, jer izgleda da su sve taktike i tehnike bile nevažne u ovom trenutku – komentirao je Babićev poraz u prijenosu RTL-a legendardni hrvatski boksač Željko Mavrović.

U sunaslovnoj borbi Martin Bakole je nastavio uspješan niz. Kongoanski teškaš je nakon trijumfa protiv Tonyja Yoke lani u svibnju, pobijedio i Ukrajinca Igora Hulka Ševadzuckija.

Bakole je do 19 pobjede u karijeri stigao prekidom u trećoj rundi.

Odgovori

Back to top button