Boks

Slavonci čestitali zlatnom Gabrijelu: To sam godinama čekao!

Sjajan doček organizirali su Brođani svom Gabrijelu Veočiću, prvom boksaču u samostalnoj Hrvatskoj koji se okitio zlatnom europskom medaljom u uzrastu do 22 godine.

Nakon što je u finalnoj borbi kategorije do 75 kg svladao Bugarina Ramija Mahida Kiwana, Gabrijelu je čestitao ponosni Slavonski Brod.

Na dočeku na središnjem gradskom trgu Korzu okupilo se dvjestotinjak ljudi, većinom mladih i učenika osnovnih škola koji su izrazili želju slikati se s europskim prvakom, piše Večernji list.

– Zahvalio bih svima što te me dočekali u ovako velikom broju. Ovo je prvi put da se doček pravi za mene. Dosad sam osvojio dvije bronce i srebro, a ovo sam zlato godinama čekao. I ovaj grad je to čekao, a sada smo to dočekali. Hvala obitelji i prijateljima koji su bili uz mene, pratili moje mečeve i navijali za mene – rekao je Veočić.

Zlatnom dečku europskog boksa čestitao je i brodski gradonačelnik Mirko Duspara.

– Prvo mjesto u Europi nije mala stvar, pogotovo kad imaš tek 20 godina. Čestitam Gabrijelu i želim mu da nastavi ovako. Ima još puno toga pred sobom. Čestitam i Gabrijelovom treneru i ocu. Peri Vidi se da obojica dobro rade i rezultat je morao doći – kazao je Duspara.

Mukotrpan je bio put do vrha. Gabrijel se boksom počeo baviti već sa šest godina uz oca Peru, također vrhunskog boksača i bivšeg reprezentativca.
Iako mu je tek 20 godina, Gabrijel se u karijeri već okitio s jedanaest naslova državnog prvaka.

Da u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nije zaustavljen od Kubanca Hernandeza, danas bi u džepu, pored nekoliko europskih, imao i svjetsku medalju.

No. bez obzira na to, uspjeh ostvaren u Poreču velika je stvar za njega osobno, njegov grad, ali i cijelu sportsku Hrvatsku.

– Moram reći da smo mi očekivali zlatnu medalju. Gabrijel je sve svoje protivnike do polufinala pobjeđivao uvjerljivo, jedino je u finalu nakon dvije dobro odrađene runde u trećoj napustio dogovorenu taktiku i krenuo po svom. Srećom, sve je dobro završilo. Zasluženo je pobijedio i osvojio titulu prvaka – rekao je Pero Veočić, koji stoji iza svih Gabrijelovih uspjeha.

Odgovori

Back to top button