Boks

Skill Challenge sprema ponudu za mečeve Fury – Usyk i Joshua – Wilder: Novac neće biti problem

Amer Abdallah, čelni čovjek Skill Challenge promocije, nedavno je izjavio kako ima dobar osjećaj u vezi pregovora za meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja u kojem bi se dvojica prvaka boksala za ujedinjenje pojaseva teške kategorije.

Abdallahova tvrtka želi organizirati boksački spektakl u teškoj kategoriji koji bi se u prosincu održao u Saudijskoj Arabiji.

Veliku priredbu na Bliskom istoku predvodila bi dva meča u teškoj kategoriji.

U prvoj bi se borbi obračunali bivši svjetski prvaci Anthony Joshua i Deontay Wilder, a u drugoj bi nastupili glavne zvijezde eventa, WBC-ov prvak Tyson Fury i Oleksandr Usyk, vlasnik WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojasa.

Ukrajinac je ranije ovog mjeseca potpisao ugovor s Abdallahovom tvrtkom, pa su ga Fury i njegov promotor Frank Warren nazvali pohlepnom osobom.

Abdallah objašnjava kako se u medijima pojavilo dosta dezinformacija. te je odbacio tvrdnje da je njegova tvrtka ponudila Usyku i Furyju 120 milijuna dolara.

– Ponekad pogledan što ljudi objave na društvenim mrežama i onda se jako iznenadim kakvih sve ima gluposti. A onda se pitam zašto se neke stvari prvo ne provjere – rekao je Amer Abdallah i nastavio:

– Nevjerojatno kakvih sve ima boksačkih glasina. Ne znam odakle one dolaze. Naravno, nitko neće izvještavati kada neki zrakoplov sretno sleti, jer to nije vijest. Oni traže katastrofu. Žele naslove kojim bi sakupljali klikove i to je sve. Zato sada kažem kako nismo nikome dali nikakvu ponudu.

Voditelj Skill Challengea ističe kako njegova tvrtka ima potrebna sredstva kako bi želje pretvorio u stvarnost.

Naglasio je kako sve osobe uključene u ovaj pothvat imaju želju da se te borbe održe.

– Znam kako Tyson želi tu borbu kao i njegovi promotori George i Frank Warren. I Usyk definitivno hoće taj meč. Borbu želi i AJ kao i njegov promotor Eddie Hearn. Shelly i Deontay također hoće borbu – istaknuo je Amer Abdallah i dodao:

– Mislim da ne postoji nikakva prepreka da se taj spektakl dogodi, a Skill Challenge će dati vrhunsku ponudu. Neće tu biti nikakvog nadmetanja. Mi ćemo dečkima ponuditi i platiti onoliko koliko vrijede na tržištu, a možda i malo više. Priredit ćemo sjajne borbe i bit će to veličanstven događaj. Ako itko ili išta može spriječiti održavanje tih mečeva onda su to pojedinci koji ne žele borbu. Novac neće biti problem.

Odgovori

Back to top button