Boks

Sjajne borbe u četvrtfinalu državnog prvenstva za mlađe dobne skupine u Čakovcu

Četvrtfinalnim mečevima počelo je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i žene u mlađim dobnim skupinama (kadetkinje, juniorke i mlađe seniorke) u dvorani Boksačkog kluba Čakovec koji je i izvršni organizator PPH-a, piše na službenoj stranici HBS-a.

U deset mečeva mlađih seniora (plus jedan juniorki) dobili smo polufinaliste koji su osigurali medalje na Prvenstvu Hrvatske, te traže put u subotnja finala (od 12.00 sati) u dvorani BK Čakovca.

Vrlo borbeni i bespoštedni mečevi u četvrtfinalu najavili su odlične borbe za finala i titule prvaka mlađih seniora (rođeni 2005. i 2006. godine). Pogotovo je bio uzbudljiv, dramatični meč 1/4 finala u poluteškoj kategoriji do 80 kg između najmlađeg od braće Plantića, Patrika (BK Katran Zagreb) protiv Osječanina Leona Frankića.

Najmlađi Plantić uspio je jakim tempom u trećoj rundi preokrenuti zaostatak iz prve dvije runde protiv vrlo dobrog i čvrstog Osječanina Frankića (dobio prve dvije runde po 3:2) i izboriti polufinale podijeljenom odlukom sudaca 4:1. U drugom polufinalu poluteške kategorije Puljanin Luigi Šalov već u prvoj rundi prisilio je na predaju Martina Prpića (Mladost Osijek).

Dominantnu izvedbu pokazao je do 71 kg mladi zadarski reprezentativac Lovre Ćoze iz Bandoga koji je prekidom u trećoj rundi svladao Lea Kaurinovića (Graciano Nova Gradiška).

Prekidom u trećoj rundi, nakon obostranih brojanja, u napetom trileru slavio je i Nikola Grgić iz Leonarda Zagreb protiv Marka Buleka iz splitskog Jokera, kao i njegov klupski suborac iz Leonarda Marko Vuković koji je pobijedio prekidom u trećoj rundi zbog diskvalifikacije (tri javne opomene) Antu Zebića iz splitskog Pauka.

Jednoglasnim odlukama sudaca 5:0 u polufinale su se plasirali vrlo perspektivni i tehnički potkovani Luka Bukvić (Ares Zadar), borbeni Matej Bijelić (Agram Zagreb), Domagoj Škurla (Sveti Mihael Zagreb), odlični, razorni Karlo Mužinić (Pit Bull Split), te Patrick Jurčić (Leonardo Zagreb).

U četvrtfinalu juniorki do 60 kg borbena, neumorna Dorotea Vencl (David Koprivnica) pobijedila je Barbaru Princip iz BK Broda.

Odgovori

Back to top button