Boks

Sjajan nastup boksačica iz Pit Bulla, Nikolina Ćaćić u finalu

Odličan odaziv boksačica na Prvenstvu Hrvatske za žene u svim dobnim skupinama rezultirao je i odličnim mečevima drugog dana natjecanja na Jarunu u otvorenom borilištu BK Gladijatora, piše na službenoj stranici HBS-a.

Drugog dana prvenstva održano je 12 mečeva u ženskoj konkurenciji, od toga četiri finalne borbe za naslove prvakinja.

U 12 mečeva nastupilo je čak sedam boksačica splitskog Pit Bulla pod vodstvom ženskog izbornika Ante Matasa i Marka Žaje. Natjecateljice Pt Bulla su upisale pet pobjeda u subotnjim mečevima i proslavile jednu titulu prvakinje Hrvatske.

Ženski dio programa Prvenstva Hrvatske obilježio je povratak u ring naše najbolje boksačice i prve hrvatske olimpijke Nikoline Ćaćić.

Mlada Zagrepčanka među konopce je ušla prvi put nakon Olimpijskih igara u Tokiju, višetjednog odmora i povratka treninzima početkom rujna tako da je tek u osnovnoj fazi priprema.

Nikolina na PH nastupa u lakšoj kategoriji do 54 kg, skinula je težinu i do 52 kg (nije imala protivnice), a u polufinalnoj borbi uvjerljivo svladala Tajanu Koščak iz varaždinske Omege.

Ćaćić je zadovoljna kako se kretala po ringu nakon duže stanke, nije forsirala i pustila je da meč ode u treću rundu u kojoj je pobijedila prekidom.

U nedjeljnom finalu kategorije do 54 kg Nikolina Ćaćić borit će se protiv Anamarije Cvrk iz Kutine.

U četiri subotnja ženska finala dobili smo četiri nove prvakinje Hrvatske.

U kategoriji mlađih kadetkinja do 40 kg slavila je Anđela Ema Žaja iz splitskog Pit Bulla koja je u borbi za zlato sa 5:0 pobijedila klupsku kolegicu Lindu Zakonoić.

U kategoriji kadetkinja do 65 kg Agata Štajcer iz Kutine pobijedila je predajom Karin Horvat iz Thora.

U kategoriji juniorki do 60 kg Nika Špoljarić iz Omege Varaždin osvojila je zlato i titulu pobjedom 5:0 nad Robertom Radiković iz Čakovca.

Brončana juniorka s Europskog prvenstva Nika Lopac iz Senja prekidom u prvoj rundi osvojila je novu titulu u kategoriji do 80 kg. Srebrna je Marjeta Burić iz Groma.

U kategoriji juniorki do 63 kg Ana Ljulj iz Sesveta prekidom u prvoj rundi osvojila je naslov prvakinje protiv srebrne Lorene Barbir iz splitskog Marjana.

U polufinalnim borbama u seniorskoj kategoriji do 57 kg Dea Bolanča iz splitskog Pit Bulla sa 5:0 pobijedila je Jelenu Babić iz BK Klisa.

U kategoriji do 66 kg Ana Stojanović pobijedila je prekidom u prvoj rundi Luciju Jurić iz Coloseuma.

U drugom polufinalu do 66 kg Sara Halimi iz Titan Gyma pobijedila je odlukom 5:0 Ivanu Mandarić iz Pit Bulla.

U kategoriji do 70 kg Antonija Zec iz Pit Bulla prekidom u prvoj rundi pobijedila je Anu Glavinu Stojadinović iz Predatora.

Nedjeljna finala na rasporedu su u otvorenom borilištu na Jarunu sutra, 26. rujna od 12 sati.

Odgovori

Back to top button