Boks

Sergio Martinez traži meč protiv Golovkina: Može me razbiti, ali i ja njemu mogu dati lekciju iz boksa

Argentinski boksač, 47-godišnji Argentinac Sergio Martinez (56-3-2, 31 KO) nada se kako će sljedeće godine dobiti priliku boriti se za naslov.

Bivši dvostruki svjetski prvak želi izazvati Genadija Golovkina (40) čak i ako mu je život u opasnosti.

– Kada bih mogao birati protiv koga bi želio boksati onda je to Genadij Golovkin – kazao je Sergio Martinez i nastavio:

– Netko mi može reći da će me Golovkin ubiti. Da, znam da to može učiniti. Ili ne. Također znam da i ja njemu mogu dati lekciju iz boksa. Svakim danom sam sve bolji.

Maravilla je vladao juniorskom srednjom i srednjom kategorijom . Umirovio se 2014. nakon što je izgubio protiv Miguela Cotta.

Nakon šest godina provedenih u mirovini, Martinez se vratio boksu, te ima želju ponovno osvojiti svjetski naslov.

Argentinac je od tada imao pet mečeva i u svih pet je pobijedio. Prije dva tjedna nokautom u drugoj rundi je svladao Noaha Kidda.

Sada je Martinez visoko rangiran i misli kako bi se uskoro mogao boriti protiv Golovkina ili WBA-ovog ‘regular’ prvaka Erislandyja Lare.

– Meč protiv Lare mogao bi biti dosad, zato želi borbu protiv Golovkina. To bi trebao biti sjajan okršaj, pa čak i ako me može razbiti. No vjerujem kako mu se mogu dobro suprotstaviti – rekao je Sergio Martinez i dodao:

– Trebam se boriti na visokoj razini, jer ako neću biti pravi mogao bi me ubiti. Golovkin raspolaže dobrom kombinacijom stilova i mislim da bismo mogli pružiti veliku borbu. No svakako moram biti na izvanrednoj razini kako bih boksao protiv njega i pobijedio.

Odgovori

Back to top button