Boks

Sara Kos zlatna u Zagrebu, finale izborio i Matej Uremović

Hrvatska ima prvakinju Balkanskog poluotoka – Sara Kos nakon trijumfa na Beogradskom pobjedniku okrunila se zlatom i u Zagrebu na Prvenstvu Balkana za seniorke i seniore. Naša prvakinja iz BK Petar Zrinski u sjajnom, uzbudljivom meču s velikom suparnicom, Jelenom Janičijević iz Srbije slavila je jednoglasnom odlukom sudaca, piše na službenoj stranici HBS.

Druge dvije naše djevojke, Lucija Ščrbec (75 kg) i Ivona Brnić (81 kg) imaju srebrne medalje, a srebro je osigurao i plasirao se u nedjeljno finale i Matej Uremović u poluteškoj kategoriji.

U velikoj završnici u nedjelju, 9. svibnja u 16 sati za titule će se boriti Petar Cetinić, Noa Ježek, Matej Uremović, Toni Filipi i Marko Milun, te olimpijske kandidatkinje Nikolina Ćaćić i Marija Malenica.

Finale u nedjelju, 9. svibnja u 16 sati bit će u izravnom TV prijenosu na Sportskoj televiziji (SPTV).

Kategorija 81 kg: Matej Uremović – Gregor Starešinić (Slovenija) 4:1

Riječanin Uremović od prve je runde krenuo napadački, a kao viši i dužih ruku od Slovenca držao je borbu na distanci i tražio prolaze kroz gard Starešiniča. U drugoj rundi još je pojačao ritam, zadavao čiste i precizne udarce, dok je u trećoj rundi Slovenac krenuo u juriš i pokušao preokrenuti meč forsirajući klinč i serije iz blizine.

Matej je s distance čuvao prednost i zasluženo je proglašen pobjednikom podijeljenom odlukom sudaca 4:1. Uremović je u četvrtfinalu uvjerljivo svladao Makedonca Arsima Etemija, a u nedjeljnom finalu u okršaju za zlato čeka ga snažni reprezentativac Srbije Vladimir Mirončikov koji je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Besarta Pireva s Kosova.

Kategorija 75 kg: Lucija Ščrbec – Sandra Rapaić (Srbija) WO bez borbe

Naša predstavnica Lucija Ščrbec iz Titan Gyma nije prošla na službenom vaganju na dan meča i bez borbe je izgubila meč od srpske reprezentativke Sandre Rapaić koja je proglašena prvakinjom Balkana.

Kategorija 64 kg: Sara Kos – Jelena Janičijević (Srbija) 5:0

Vrhunska repriza polufinala nedavnog Beogradskog pobjednika i najbolja demonstracija vještine i virtuoznosti ženskog boksa. U Beogradu je Sara pobijedila srpsku boksačicu odlukom sudaca 4:1 i potom postala pobjednica velikog AIBA-inog turnira u Beogradu. Srpska prvakinja odlično se spremila za revanš, viša i dužih ruka uspjela je nametnuti borbu na distanci u prvoj rundi.

Brža i eksplozivnija Sara tražila je put kako se probiti do velike suparnice i u drugoj je rundi uhvatila ritam, brzim ulascima i munjevitim udarcima izbacila je Jelenu Janičijević iz takta i preuzela kontrolu nad mečom. U trećoj rundi Sara je brzim eskivažama i kontrama potpuno dominirala, strelovito prilazila srpskoj boksačici i plasirala udarce i zasluženo slavila jednoglasnom odlukom sudaca i okrunila se prvakinjom Balkanskog poluotoka. Sve čestitke zlatnoj Sari i njenim trenerima iz BK Petar Zrinski!

Kategorija 81 kg: Ivona Brnić – Alexandra Petcu (Rumunjska) KO 1. runda

U najtežoj ženskoj kategoriji pao je i najteži udarac. Naša Ivona Brnić iz Groma Split naletjela je na opasnu rumunjsku nokauterku i izgubila meč prekidom u drugoj minuti borbe u prvoj rundi. Ivona je prije meča imala problema s vratom, fizioterapeuti su je pokušali osposobiti, a nakon brze razmjene udaraca, Brnić je pokleknula, izgubila je dah, ostala bez zraka i zatražila liječničku pomoć. Više nije bila u stanju nastaviti meč i Rumunjka Alexandra Petcu je proglašena prvakinjom, a Ivoni je pripala srebrna medalja.

Odgovori

Back to top button