Boks

Sara Beram najbolja boksačica, prvi naslov za Lidiju Tišlar, pet naslova za Pit Bull!

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, nakon četverodnevnih borbi (25.-28. siječnja 2024.) u dvorani Osnovne škole Jelkovec završilo je finalima boksačica u šest kategorija (dan ranije održano je žensko finale do 66 kg u kojem je slavila Splićanka Karmela Makelja (Pit Bull), piše na službenoj stranici HBS-a.

Najbolja boksačica PPH-a je olimpijska kandidatkinja SARA BERAM, a splitske putbullovke su osvojile čak pet zlatnih medalja: LEE LALIĆ, DEA BOLANČA, KARMELA MAKELJA, ANTONIJA ZEC I LUCIJA BILOBRK!

Čestitke Splićankama i BK Pit Bullu na čelu s trenerima Markom Žajom i Antom Matasom!

Naslov prvakinje prvi put je osvojila i Samoborka LIDIJA TIŠLAR, s 39 godina najstarija sudionica državnog prvenstva!

Sara Beram (28, BK Petar Zrinski) potvrdila je nedodirljivost i u kategoriji do 63 kg (na olimpijskim kvalifikacijama u veljači borit će se do 60 kg). U finalu je sa sigurnom jednoglasnom odlukom svladala prijateljicu i dobro poznatu suparnicu, hrabru Mariju Tepeš (30) iz Sesveta, majku troje djece, koja ne odustaje od boksa, predano trenira, a za prvenstvo Hrvatske pripremila je i mladu Anu Ljulj (19) koju je prvakinja Sara pobijedila u polufinalu.

Lidija Tišlar (Stršljen Samobor) nakon srebra i bronci okitila se pri kraju seniorske karijere (gornja granica je 40 godina) titulom prvakinje do 54 kg. U finalu je dala sve što je mogla za pobjedu nad iskusnom Varaždinkom Tajanom Koščak (27, Omega Varaždin) i na kraju pobijedila podijeljenom odlukom 4:1.

U ostalim ženskim finalima dominirale su pitbullovke s pet zlatnih medalja – a u dva finala suparnice su im bile boksačice Torcide koje odnose srebrne medalje – mlada Lee Lalić (20, Pit Bull) do 52 kg pobijedila je torcidašicu Silviju Pavičić, a u najtežoj ženskoj kategoriji +81 kg, moćna Lucija Bilobrk (Pit Bull) osvojila je naslov protiv Antonije Knezović (Torcida).

Reprezentativka Dea Bolanča (Pit Bull) do 60 kg svladala je sve bolju Dubrovčanku Dolores Mirković, a pitbullovka Antonija Zec do 70 kg beskompromisnu Luciju Ščrbec (Titan Gym) podijeljenom odlukom 4:1.

Boksačice Pit Bulla mahom dolaze iz kickboxinga u kojem osvajaju europske i svjetske titule, pa je Lucija Bilobrk peterostruka svjetska i četverostruka europska prvakinja u kickboxingu, savateu i tajlandskom boksu!

Tjedan dana prije prvenstva Hrvatske prvi put se natjecala u boksu na međunarodnoj sceni i impresivno osvojila 13. Kup nacija u Somboru pobjedama nad viceprvakinjom svijeta iz Uzbekistana i suparnicom iz Azerbajdžana.

Olimpijska kandidatkinja i prva hrvatska olimpijka (Tokio 2021.) Nikolina Ćaćić na ovogodišnjem državnom prvenstvu nije nastupila jer nije imala konkurenciju u svojoj kategoriji do 57 kg u kojoj će ponovo pokušati izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Odgovori

Back to top button