Boks

Sara Beram i Nikolina Ćaćić ispale s Europskog prvenstva u Beogradu

Najbolje hrvatske boksačice, reprezentativke SARA BERAM (29) I NIKOLINA ĆAĆIĆ (23) zaustavljene su od Ruskinja u četvrtfinalnim borbama za odličja na Europskom prvenstvu u Beogradu, piše na službenoj stranici HBS-a.

SARA BERAM je preglasavanjem sudaca ostala bez medalje.

Hrvatska prvakinja, Zagrebačka Zadranka SARA BERAM (29) u četvrtfinalu je zaustavljena podijeljenom odlukom, tek nakon duge sudačke provjere i preglasavanja, BOUT REVIEW, od Ruskinje Elene Babicheve (22), postavljene za prvu nositeljicu kategorije do 63 kg, prvakinje Europe U-22 lani na EP-u u Budvi!

Sara se herojski borila sve tri runde, kao prava lavica s mlađom, visokom i kršnom Ruskinjom – udarac na udarac, akciju na akciju u borbi do posljednjeg daha!

Iskusnija Sara u prvoj je rundi nekoliko puta na krivoj nozi uhvatila snažnu i pokretnu, dugonogu Babichevu, probila joj gard i dobila prvu rundu s 4:1.

U drugoj se razvila nesmiljena borba u kojoj nijedna boksačica nije popuštala, Ruskinja je napala svim snagama, ali i naletjela na Hrvaticu koja je silovito uzvraćala, a udarci su obostrano pljuštali u serijama.

Suci su u drugoj rundi jednoglasno dali prednost impozantnoj Ruskinji i u treću rundu suparnice su ušle praktički poravnate, riješene za okršaj do kraja.

Tako je i bilo, Babicheva nije popuštala u tempu, ali nije ni Sara pristala na korak unazad, dojam je i da je u kreševu plasirala čišće pogotke, sucima nije bilo jednostavno presuditi pobjednicu, a nakon BOUT REVIEWA pobjeda je s 4:3 otišla na stranu prve nositeljice Babicheve.

Šteta za Sarinu pobjedu i osiguranu medalju, boksala je sjajno oba meča na Europskom prvenstvu protiv Nizozemke i Ruskinje i pokazala vrhunsku klasu.

Šteta najviše što ju je ždrijeb već u borbi za medalju odveo na moćnu rusku prvakinju, prvu nositeljicu kategorije do 63 kg i što su u četvrtfinalu pružile meč dostojan finala.

Pošteni, beskompromisni pristup i njena kvaliteta negdje brzo moraju doći na naplatu, možda već na olimpijskim kvalifikacijama na Tajlandu!

Najtrofejnija hrvatska reprezentativka NIKOLINA ĆAĆIĆ (23), prva hrvatska olimpijka, srebrna i brončana na Europskim prvenstvima U-22, te europska i svjetska doprvakinja u mlađim seniorkama, na Europskom prvenstvu u Beogradu zaustavljena je u četvrtfinalu kategorije do 57 kg.

U borbi za odličje Nikolina je s jednoglasnom odlukom sudaca u sve tri runde izgubila od znatno iskusnije reprezentativke Rusije Darije Abramove (34), koja je još prije šest godina bila viceprvakinja Europe 2018., a na Europskim igrama 2019. u Minsku osvojila je broncu.

Iskusna Ruskinja u osmini finala EP-a u Beogradu svladala je predstavnicu Španjolske, dok je Nikolina bila postavljena za drugu nositeljicu kategorije.

Nikolina u tri runde nije uspijevala pronaći pravi ritam i distancu za borbu protiv niže, ali eksplozivne Ruskinje koja je brzim serijama i čistim udarcima skupljala bodove.

U istom ritmu, u praktički identične tri runde, naša reprezentativka nije uspijevala ozbiljnije ugroziti predstavnicu Ruskinje koja je pravodobno presijecala Nikolinine napade i pronalazila brze kombinacije za prolazak kroz gard.

Odgovori

Back to top button