Boks

Sara Beram dominirala protiv Njemice, a Matteo Komadina ispao u šesnaestini finala EI-a

Hrvatska prvakinja i brončana s Europskog prvenstva 2022. u Budvi SARA BERAM (28) dominantno je izborila prvu pobjedu za Hrvatsku na 3. Europskim igrama u Krakovu i plasirala se u osminu finala, piše na službenoj stranici HBS-a.

Reprezentativka iz BK Petar Zrinski je u 1/16 finalu kategorije do 60 kg jednoglasnom odlukom 5:0 svladala neiskusniju, mladu njemačku reprezentativku Marie Lenu Buechner.

O sigurnoj Sarinoj pobjedi sve govori bodovanje sudaca: dvojica su bodovali meč 30:25, dvojica 30:26, a jedan 30:27!

Sara je elegantno, s lakoćom dominirala od prve do posljednje sekunde, puštala mladu Njemicu da naizgled kao napada i ide prema njoj, a onda joj nepogrešivo spuštala kombinacije udaraca.

Odlično se kretala, bila potpuno nepredvidiva za inferiorniju suparnicu i kažnjavala svaki njen pokušaj iznenadnim projektilima s lijeve ili desne strane, pa je njemačka boksačica već nakon prve runde djelovala potpuno izgubljeno.

Nakon dvije runde sve je bilo odlučeno, Sara Beram ostvarila je nedostižnu prednost i u trećoj se poigravala s Buechner i zagrijavala za oštrije borbe u nastavku pohoda prema postolju i plasmanu na Olimpijske igre 2024. u Parizu.

Sara Beram spustila je kilažu za olimpijsku kategoriju do 60 kg, djelovala je lepršavo, superiorno i nadmoćno, uz kontinuirani napredak otkad radi s iskusnim trenerom Perom Tadićem. U kutu u Krakovu vodio ju je trener reprezentacije Pero Veočić.

ČESTITKE Sari i njenim trenerima na odličnoj borbi i suverenoj pobjedi s kojom je otvorila Europske igre u Krakovu!
Sara Beram u sljedećem kolu, u osmini finala borit će se protiv Bugarke Sezgin Mehmedove (23), četvrtfinalistice sa Svjetskog i Europskog prvenstva, u ponedjeljak, 26. lipnja 2023.!

Drugi naš predstavnik prvog dana borbi Matteo Komadina (29, BK Rijeka), dugogodišnji hrvatski prvak do 63,5 kg, u 1/16 finala završio je nastup na 3. Europskim igrama u Krakovu.

Komadina je startao prvi od naših boksača i izgubio meč od mladog, znatno neiskusnijeg reprezentativca Kosova Shpetima Bajokua (22) kojem je plasman u osminu finala Europskih igara dosad najveći uspjeh u karijeri.

Matteo je na kraju izgubio podijeljenom odlukom 4:1 (dobio je naklonost indijskog suca), no mora se priznati zasluženo, jer mladi kosovski boksač dominirao je otpočetka, nametnuo se silinom i borbenošću, te dobio sve tri runde – prvu sa 4:1, a druge dvije s po 3:2, pa je i nakon dvije runde imao već teško dostižnu bodovnu prednost.

Komadina je za preokret morao potpuno dominirati u trećoj rundi, a za to nije imao dovoljno energije ni snage. Otpočetka se teško nosio s agresivnim i spremnijim, a fizički višim i snažnijim kosovskim boksačem koji je diktirao žestoki ritam i zadavao mu probleme svojim kontragardom i jakom zadnjom ljevicom i morao je priznati spremnijem kosovskom predstavniku zasluženi prolazak među 16 najboljih u Krakovu.

U subotu, 24. lipnja u 1/16 finala borit će se MARKO ČALIĆ (92 kg) i GABRIJEL VEOČIĆ (80 kg).

Odgovori

Back to top button