Boks

Ruiz je spreman za pohod na vrh, Arreola je ljutit na suce

Bivši boksački prvak Andy Ruiz (34-2, 22 KO) je nakon sjajnih 12 rundi na priredi u Carsonu pobijedio Chrisa Arreolu (38-7-1, 33 KO) jednoglasnom odlukom sudaca. Ruizu je to bila prva borba od 7. prosinca 2019. kada je protiv Anthonyja Joshue izgubio WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslove.

– Učinio sam ono po što sam i došao – pobijediti. Dotakao sam dno i sada se ponovno želim doći do vrha. Spreman sam na nove izazove – kazao je američko-meksički borac i objasnio što se dogodilo u drugoj rundi kada je morao potražiti predah:

– Bio sam samouvjeren, pa sam spustio ruku. A onda je uslijedio snažan udarac. Obojica smo boksali napadački. U jednom trenutku sam krenuo napadati iz kontre…

Suci su na kraju jednoglasno pobjedu dodijelili Ruizu, trijumf je bio uvjerljiv (117-110, 118-109, 118-109). No Arreola se nije bio zadovoljan bodovanjem.

– Mnogo njegovih udaraca zaustavile su moje rukavice, niti jednom me nije uzdrmao. U redu, izgubio sam. Ali da sam osvojio samo jednu rundu i to onu u kojoj sam ga srušio? To je s*anje – kazao je Chris Arreola i dodaje:

– Mogu mu dati najviše sedam rundi i to zato što znam što se događalo u ringu. Je*eni suci, nimalo me ne poštuju. Oni se ne bi trebali zanositi reakcijama publike koja slavi one udarce koje pogađaju rukavice. Možda me je i pobijedio, ali ne onako kako su to vidjeli suci.

Odgovori

Back to top button