Boks

Roy Jones Jr. prognozirao ishod meča između Joshue i Wallina, te upozorio Wildera

Nekadašnji svjetski prvak u četiri kategorije, od srednje do teške, legendarni Roy Jones Jr. iznio je svoju prognozu meča između Anthonyja Joshue i Otta Wallina koja će se održati 23. prosinca na velikoj boksačkoj priredi u Saudijskoj Arabiji.

Na istom eventu u Rijadu nastupit će i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović u meču protiv Marka de Morija.

Dio te fantastične večeri ispunjenje akcijom bit će i borbe Josepha Parkera protiv Deontaya Wildera, Daniela Duboisa protiv Jarrella Millera, Dmitrij Bivol protiv Lyndona Arthura…

Joshui će meč s Wallinom biti treći ove godine, u travnju je svladao Jermainea Franklina, a polovicom kolovoza je nokautom u sedmoj rundi pobijedio Roberta Heleniusa.

Bude li AJ pobijedio, tada bi se 2024. mogao boriti za pojas svjetskog prvaka, a ono što je vjerojatnije je borba protiv dugogodišnjeg rivala Wildera.

Bivši svjetski prvak Roy Jones Jr. ovih se dana osvrnuo na mečeve Joshua – Wallin i Wilder – Parker.

– Wilder je u najvećoj opasnosti. Bude li Joe Parker shvatio od kuda Deontay najviše prijeti, stvarno mu može stvoriti probleme. Parker ima dobre boksačke vještine i može Wilderu, koji je vrlo jednodimenzionalan, biti trn u oku – rekao je Roy Jones Jr. i dodao:

– Joe se s njim može vrlo lako nositi. Parker donosi veću opasnost Deontayu nego što Wallin može zaprijetiti Joshui. Mislim kako se AJ vratio na pravi put i mnogo je bolji borac od Wallina.

Boksačka legenda je još malo analizirala meč između Joshue i Wallina.

– Ne mislim da je Wallin kora od banane. No bude li Joshua u meč ušao potpuno spreman, onda ne bi trebao imati problema. Pa nedavno smo svjedočili što se dogodilo kada se Furyja nespreman pojavio u ringu protiv Ngannoua. Vjerujem da će se Joshua imati lagan posao protiv Wallina – podvukao je Roy Jones.

Odgovori

Back to top button