Boks

Rovinjani na Plitvicama izborili tri sjajne pobjede, odlični nastupi natjecatelja iz Slavonskog Broda

U novo obnovljenom Sportskom centru Mukinje na Plitvičkim jezerima održano je 2. kolo 1.Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi u organizaciji BK Rovinj, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatska boksačka liga bila je prvo sportsko natjecanje u potpuno obnovljenom i moderniziranom SC Mukinje na Plitvicama gdje su se nekad pripremale vrhunske europske ekipe kao što su: košarkaši Cibone, Zadra ili Šibenke, nogometaši Dinama, klubovi iz inozemstva, borilačke reprezentacije bivše države, itd…

Domaćini na Plitvičkim jezerima žele od SC Mukinje u podnožju istoimenog skijališta, u jedinstvenoj prirodnoj oazi Nacionalnog parka, ponovo stvoriti omiljenu sportsku meku za sve sportaše, pa su se potrudili učiniti sve za što ljepše gostoprimstvo mladim hrvatskim boksačicama i boksačima.

Domaćini na Plitvicama izrazili su želju da organiziraju još koje kolo Hrvatske boksačke lige, a po mogućnosti i državno boksačko prvenstvo u nekoj od dobnih kategorija za što imaju sve vrhunske uvjete!

U 2. kolu HBL-a ukupno je planirano 47 mečeva, neki su odlučeni bez borbe zbog odustajanja ili neprolaska na službenom vaganju i liječničkom pregledu, a sudjelovalo je 25 klubova iz cijele Hrvatske. Pojedini koji nisu mogli službeno u ring odradili su međusobne sparinge.

U konkurenciji mlađih seniora i seniora (1.HBL) motivirani boksači Rovinja, doprvaci prošle sezone, u tri nastupa ostvarili su tri pobjede (Mateo Paulinić i Lukas Jurić prekidima, te Ivan Domić na bodove nakon žestoke runde), a aktualni prvaci, boksači Torcide Split u tri nastupa ostali su bez pobjedničkih bodova što im se nije dogodilo u cijeloj lanjskoj sezoni!

U međusobnom dvoboju boksača Rovinja i prvaka Torcide, Lukas Jurić razorno je prekidom završio meč protiv čvrstog, jako Torcidinog udarača Ivana Rajčića, kao što je razorno završio meč i mlađi senior Mateo Paulinić protiv Osječanina Luke Tolja.

Aktualni prvaci HBL/mladi (kadeti i juniori), mladi boksačice i boksači BK Broda, nastupili su sa šestero kadeta i juniora i ostvarili 4 pobjede, što ih svrstava na prvo mjesto ukupnog poretka i u novoj sezoni nakon dva kola.

Za Radnički iz Slavonskog Broda nastupilo je pet boksača koji su ostvarili četiri pobjede! Pobjede su ostvarivali redom Mia Botica, Mihael Bulatović, Gabriel Odobašić Silhan i Ivica Marić!

S osmero mladih nastupio je BK Thor Bartolovec uz učinak od četiri pobjede (senior Timi Maslić koji se u velikom stilu vratio u ring nakon duge stanke, Paulina Bogović, Iva Grozdek i Ana Posavec), a kadetsku reprezentativku Lanu Skupnjak pobijedila je brončana s Europskog prvenstva Agata Štajcer!

Pobjedom se predstavio i najmlađi od braće Plantić, mlađi senior Patrick Plantić, kojeg je uz ring došao podržati i naš olimpijac i osvajač brončane medalje na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Armeniji Luka Plantić!

U odličnom seniorskom meču splitski gromovnik Marijan Vujević pobijedio je vrlo čvrstog boksača Lokomotive Emina Jaminija.

Odličan je bio i žestoki meč između nominalno debitanata u seniorima, Patrika Bilića iz Optimista Zagreb i Marjana Tomića Ferića iz Torcide, a nakon velike i bespoštedne borbe meč je na bodove pripao Biliću iz Optimista.

Odgovori

Back to top button