Boks

Prvi čovjek PFL-a upozorio kako Ngannoua ne treba podcjenjivati protiv Joshue

Prošlog listopada Francis Ngannou je boksa protiv Tysona Furyja i šokirao je borilačke fanove kada je u trećoj rundi srušio Kralja Cigana.

Britanac je odmah ustao i ostatak meča odradio rutinski skupljajući iz runde u rundu bodove. Na kraju je WBC-ov prvak pobijedio podijeljenom odlukom sudaca.

Bivši UFC-ov prvak oduševio je boksačku javnost sjajnim nastupom, te je nekoliko mjeseci kasnije dobio još jednu veliku borbu. Naime, 8. ožujka će u Saudijskoj Arabiji boksati protiv Anthonyja Joshue.

Izvršni direktor PFL-a Peter Murray ističe kako mnogi ponovno podcjenjuju kamerunskog udarača koji se u svom boksačkom debiju sjajno borio protiv Furyja.

– Svi su podcijenili Francisa uoči meča s Tysonom. I Fury je isto to radio – istaknuo je PFL-ov prvi čovjek Peter Murray i dodao:

– Francis stalno trenira. Svojim nastupom protiv Tysona osvojio je publiku i dobio nove obožavatelje diljem svijeta. Mnogi su rekli, a i ja sada ponavljam kako je Ngannou bio bolji u tom meču. On ima svoju misiju. A ono što sigurno ne bih učinio to je podcijenio velikog momka protiv AJ-a. Bit će to spektakl.

Murray naglašava kako je Ngannou u odličnoj formi, te će navijati za njega. Kamerunac je prošle godine potpisao za PFL, te se očekuje kako će se nakon dvoboja s Joshuom vratiti slobodnoj borbi.

– Vjerujem da može pobijediti. On je svjetski MMA prvak u teškoj kategoriji, a sada još i boksa. I to protiv koga, s najboljima na svijetu. To je Francis oduvijek želio i mi smo ponosni što si je ispunio želju – rekao je Peter Murray, te dodao kako bi Ngannou mogli u drugoj polovici godine dogovoriti MMA meč:

– Imamo dva prvaka – Renana Ferreiru i Ryana Badera. Obojica se žele boriti protiv Francisa. Vidjet ćemo tko će dobiti tu šansu, a tu su još neki borci koji čekaju priliku.

U studenom prošle godine vodstvo PFL-a je objavilo kako su otkupili prava na Bellator, te zajedno ulaze u utrku protiv UFC-a.

Odgovori

Back to top button