Boks

Prvaci iz BK Torcide Split učvrstili vodstvo u pohodu na novu titulu

U Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu održano je 5. kolo 1. Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi u izvršnoj organizaciji Zagrebačkog boksačkog saveza, piše na službenoj stranici HBS-a.

U sjajnom sportskom ozračju i u ispunjenom Boksačkom centru mečeve naših mladih boksačica i boksača pratio je i velikan svjetskog boksa Roberto Cammarelle i za uspomenu se slikao s brojnim mladim sportašima i trenerima.

Održala su se ukupno 63 meča na dva ringa u svim dobnim skupinama u muškoj i ženskoj konkurenciji uz sudjelovanje 40-tak klubova iz cijele Hrvatske – 23 u konkurenciji ml. seniora i seniora (za bodove u Prvoj HBL), te 40 u konkurenciji ml. kadeta, kadeta i juniora (za bodove u Prvoj HBL/mladi).

U konkurenciji ml. seniora i seniora u Prvoj HBL aktualni prvaci iz BK Torcide Split u 5. kolu povećali su bodovnu prednost pred prvim pratiteljima iz BK Rovinj i Salone.

Torcidaši su u 5. kolu ostvarili nove seniorske četiri pobjede u šest nastupa – pobjednici su bili Ante Ledić (67 kg), Marjan Ferić Tomić (80 kg), Ivan Rajčić (86 kg) i mladi reprezentativac Jan Morović (92 kg). Pogotovo su uvjerljivi bili teškaši Ivan Rajčić i Jan Morović koji su svoje mečeve završili prekidima.

Pobjedu za Torcidu upisao je i juniorski reprezentativac Šime Čerina (+80 kg) također prekidom.

Torcida Split učvrstila je vodeću poziciju u Prvoj Hrvatskoj boksačkoj ligi i hita prema obrani titule – drugoplasirani boksači iz BK Salone Solin nisu nastupili u 5. kolu, a za konkurente iz BK Rovinja nastupio je samo jedan natjecatelj Mateo Paulinić (71 kg) i izgubio na bodove od Patrika Grđana iz Omege Varaždin.

Dvije seniorske pobjede upisao je BK Leonardo (Gregory Rovisan i Bruno Cikatić u kategoriji do 75 kg), s tim da je mladi Bruno Cikatić (sin velikog Branka Cikatića) žestokim nokautom svladao Luku Šabića iz Torcide.

Uspješan je bio nastup i mladih boksača Osijeka koji su u konkurenciji ml.seniora i juniora upisali tri pobjede (Luka Tolj, Leon Frankić i Mate Jukić).

U vrlo borbenom i otvorenom meču slavio je i najmlađi od braće Plantić iz BK Katran Zagreb – ulazni senior Patrik Plantić u poluteškoj kategoriji protiv Damjana Ćuseka iz BK Ronin.

U žestokom meču u superteškoj +92 kg mlađih seniora korpulentni Elvis Mahmutović iz Arene Pula pobijedio je srčanog Viktora Sejdića iz Kutine.

Prvi put na mečevima Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi nastupili su i natjecatelji iz novo pokrenutog Boksačkog kluba Dubrovnika i upisali prve natjecateljske bodove. Čestitamo!

Prvu pobjedu za BK Dubrovnik osvojio je senior David Žakula u kategoriji do 86 kg!

U Prvoj HBL/mladi nastavlja se neizvjesna utrka mladih boksačica i boksača riječkog Team Predatora i BK Brod. Prvoplasirani Team Predator upisao je tri pobjede u sedam nastupa (Bajram Mehmeti, Toma Krmpotić i Vedran Balen), a drugoplasirani Brod (aktualni prvak HBL/mladi) ostvario je nove četiri pobjede (Ana Jukičić, Barbara Princip, David Mirković i Gabrijel Gavran).

Najuspješniji u 5. kolu ponovo su bili trenutačno trećeplasirani u ukupnom poretku HBL/mladi iz BK Radničkog Slavonski Brod s ukupno pet pobjeda u sedam mečeva (Karlo Krunic, Lukas Fulanović, Mihael Bulatović, Jan Mikulić i Daniel Đukić!)

Četiri pobjede u 5. kolu HBL/mladi ostvarili su i kadeti i juniori iz BK Rekorda Zagreb (Vito Rupčić, Mustafa Gaši, Andrej Krupljanić, Luka Božurić).

Nastupila je i osvajačica brončane medalje na lanjskom Europskom kadetskom prvenstvu Agata Štajcer iz Kutine i u kategoriji juniorki do 66 kg prekidom pobijedila Karin Horvat iz Thor Bartolovca.

Odgovori

Back to top button