Boks

Poznato koliko je Tyson Fury zaradio borbom protiv Francisa Ngannoua

Svjetski prvak Tyson Fury je nedavnom borbom protiv bivšeg UFC-ovog borca Francisa Ngannoua zaradio popriličnu svotu novca.

Kralj Cigana otkriva kako se njegov bankovni račun nakon okršaja s Kameruncem podebljao za više od 55 milijuna eura.

Furyju je honorar protiv Ngannoua najveći koji je ikada zaradio od jedne borbe.

Njegov prijatelj Derek Chisora je prije tog meča izjavio kako će WBC-ov prvak najmanje 45 milijuna eura, ali taj je iznos za još deset milijuna veći.

A Fury je prije borbe s Ngannouom zaradio u prosjeku 26 milijuna eura u posljednje tri borbe protiv Dereka Chisore, te Dillian Whytea i Deontaya Wildera.

Do nedavne borbe protiv Kamerunca, Furyjeva najveća zarada bila je u meču s Whyteom kada je dobio honorar u iznosu od 33 milijuna eura.

Zaradom može biti zadovoljan i Francis Ngannou bez obzira na to što je dobio pet puta manje od Kralja Cigana.

Kamerunski udarač je kući odnio deset milijuna eura što je itekako veći iznos od onog koji je dobio u posljednjem meču u UFC-u. Naime, nakon borbe protiv Ciryla Ganea na njegov je račun sjelo 550.000 eura.

A Ngannou je oduševio u svom debitantskom boksačkom meču protiv Furyja. Premda je na kraju izgubio podijeljenom odlukom sudaca ostavio je jako dobar dojam, a čak je u trećoj rundi WBC-ova prvaka poslao u nokdaun.

Tyson Fury će 17. veljače sljedeće godine boksati protiv Oleksandra Usyka za ujedinjenje pojaseva prvaka teške kategorije.

Odgovori

Back to top button