Boks

Poznati teškaš upozorava: Joshui bi borba protiv Wildera mogla biti posljednja u karijeri

Britanski teškaš Anthony Joshua imao je 24 teške runde protiv Oleksandra Usyka i obje borbe je izgubio. U prvom meču ostao je bez naslov svjetskog prvaka, a u revanšu je Ukrajinac još jednom bio bolji i zadržao WBA (Super), IBF i WBO pojas.

Joshua je teško prihvatio poraz u drugoj borbi, prvo je bacio pojaseve, pa je tražio nekakav obračun, a onda je ljutito napustio ring.

No odmah se vratio u ring, uzeo mikrofon i krenuo u obračun s kritičarima. Govorio je o svojoj prošlosti, te povremeno stao i tražio ovacije za Usyka, sve je upućivalo na emocionalni slom.

Odmah je bilo jasno kako AJ-u treba vratiti samopouzdanje, a to se može postići samo pobjedama u ringu. Britanac je sada na dobrom putu da se ponovno vrati na sam vrh, a to je potvrdio pobjedama protiv Jermainea Franklina i Roberta Heleniusa.

No Mahmoud Charr, kojem je WBA nedavno vratio pojas privremenog prvaka, usporedio je Joshuinu situaciju s onom Vladimira Klička kojem je trebalo nekoliko godina da se oporavi nakon prvog poraza nokautom.

– Kada je Kličko izgubio od Coreya Sandersa promijenio je stil i više nije bio mentalno jak. Emotivno se slomio i čekao je mnogo godina da se bori s najboljima, želio se vrati tamo gdje je bio na početku. Tri, četiri godine borio se samo s propalicama – rekao je Mahmoud Charr i nastavio:

– Joshua je trenutačno psihički slomljen i to se vidi. Nokaut protiv Andyja Ruiza, pa dva poraza od Usyka, AJ sada izgleda slomljeno. Treba mu vremena. Nije spreman za Furyja. Treba mu pet-šest laganih borbi da se vrati. A bude li sljedeću borbu imao protiv Wilderom, to bi mu mogao biti posljednji meč u karijeri. Nije spreman ni za Wildera ni za Furyja, a nije spreman ni za mene.

Mahmoud Charr bi privremeni pojas WBA prvaka uskoro trebao braniti protiv Jarrella Millera.

Odgovori

Back to top button