Boks

Potvrdili iz WBC-a: Meč između Furyja i Ngannoua nije za naslov, a rezultat će biti službeno upisan

Boksački meč između Tysona Furyja i Francisa Ngannoua najavljena je za 28. listopada u Saudijskoj Arabiji, no ulog u toj borbi neće biti pojas WBC-ova prvaka teške kategorije.

Iz boksačke organizacije su potvrdili kako njihov okršaje neće biti za WBC-ov naslov, ali rezultat će se upisati u službenu statistiku.

Što znači da će to biti meč po standardnim boksačkim pravilima gdje je dopušten nokaut.

Bivšem UFC-ovom prvaku Francisu Ngannou to će biti prvi službeni boksački meč i fantastična prilika pokazati koliko je spreman boriti se protiv jednog od najboljih teškaša – Tysona Furyja.

Još se ne zna na koliko je rundi dogovoren meč, kao i na veličinu rukavica.

A Francis je borbu s Furyjem mnogo predvidio još mnogo prije nego što je postao UFC-ov prvak.

Gostujući u HotBoxin’ emisiji kod Mikea Tysona prije više od tri godine, Kamerunac je govorio o svojoj želji kako bi volio jednog dana boksati protiv Kralja Cigana.

Emisija je snimljena u svibnju 2020. godine, a Ngannou je UFC-ov prvak teške kategorije postao u ožujka 2021. kada je nokautom u drugoj rundi pobijedio Stipu Miočića.

– Tyson Fury je upravo rekao da želi doći u UFC. Poželjet ću mu dobrodošlicu ovdje, a zatim uzvratiti uslugu u ringu! Želim tu borbu – kazao je tada Francis Ngannou i sada mu se želja ispunila.

Odgovori

Back to top button