Boks

Poreč spreman za Europsko i Svjetsko prvenstvo mlađih seniora 2024. godine

Hrvatski boksački savez i Poreč sljedeće 2024. godine bit će domaćini dva velika boksačka natjecanja – na proljeće Europskog prvenstva za mlađe seniore i mlađe seniorke (2. IV. – 15. IV. 2024.) i najesen Svjetskog prvenstva za mlađe seniorke i mlađe seniore (20. X.- 6. XI. 2024.), piše na službenoj stranici HBS-a.

To je veliki i odgovoran izazov, kako za Hrvatski boksački savez tako i za Grad Poreč i Istarsku županiju, jer Hrvatska će po prvi put u boksačkoj povijesti, u istoj godini, ugostiti i Europsko i Svjetsko prvenstvo, dva najznačajnija natjecanja za sve mlađe seniorke i mlađe seniore.

Grad Poreč, koji se profilira kao najznačajnije sportsko središte Hrvatske, s velikim brojem natjecanja i kampova za vrhunske sportaše i rekreativce u brojnim sportovima tijekom cijele godine, time postaje i veliko boksačko središte Europe.

Podsjetimo, HBS i Poreč prošle 2022. godine organizirali su uspješno Europsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine, a zadovoljstvo svih sudionika i Europske boksačke federacije EUBC-a bili su temelj za dobivanje domaćinstava novih velikih boksačkih prvenstava.

U turističkom biseru Poreču su također više nego zadovoljni time što će u proljetnoj predsezoni i jesenskoj posezoni ugostiti veliki broj sportaša iz cijele Europe i svijeta, a oba natjecanja trajat će i po duže od dva tjedna.

Pripreme za oba velika događaja već su u punom tijeku, a operativci u Uredu HBS-a, glavna tajnica NIKOLINA JURIĆ i voditelj odnosa s javnošću MARIO ZORKO, obišli su ovoga tjedna domaćine i objekte u Poreču namijenjene za smještaj i natjecanje najboljih mladih svjetskih i europskih boksača.

Na Europskom prvenstvu mlađih seniora u travnju 2024. godine očekuje se do 800 sudionika iz 40-tak zemalja, a na Svjetskom mlađeseniorskom prvenstvu više od 1000 sudionika iz 90-tak zemalja koji će u Poreču boraviti po više od dva tjedna!

Glavna tajnica NIKOLINA JURIĆ održala je vrlo korisne i sadržajne sastanke s gradonačelnikom Poreča LORISOM PERŠURIĆEM, s direktorom Turističke zajednice Grada Poreča NENADOM VELENIKOM, predsjednikom Uprave Plave lagune d.d. DRAGANOM PUJASOM i najbližim suradnicima koji će u hotelima Plave lagune voditi organizaciju smještaja svih sudionika Europskog i Svjetskog prvenstva.

Glavna tajnica HBS-a NIKOLINA JURIĆ obišla je i s odgovornima dogovorila potrebne detalje u vrhunskoj porečkoj areni Žatiki u kojoj će se odvijati natjecanja na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora i ml. seniorki krajem listopada i početkom studenoga 2024. godine.

Arena Žatika ima svu potrebnu infrastrukturu za vrhunsku organizaciju Svjetskog prvenstva, uz glavnu arenu koja može primiti i 5000 gledatelja (!), ima sve potrebne manje dvorane i prostore, dok će se Europsko prvenstvo na proljeće 2024. godine održati u funkcionalnoj dvorani Intersport u porečkoj Zelenoj laguni neposredno uz hotele gdje će biti smješteni svi sudionici (kao i na Europskom prvenstvu 2022. za seniore i seniorke do 22 godine).

Odgovori

Back to top button