Boks

Plantićev menadžer: Željeli bismo da Luka sljedeće godine dođe do borbe za status izazivača

Luka Plantić, hrvatski boksač i olimpijac iz Tokija, prošlog je vikenda u njemačkom Aschaffenburgu izborio osmu pobjedu, u isto toliko nastupa, u profesionalnom ringu.

Naš je borac to učinio tako da je suca u ringu prisilio da, zbog njegove dominacije, prekine borbu supersrednje kategorije protiv Britanca Jakea Cullena.

Plantić je nakon meča kao novi WBC-ov internacionalni prvak, još u ringu, izazvao svjetskog prvaka Meksikanca Canela Alvareza:

– Već u sljedećoj borbi želim se boriti s Canelom ili s nekim od boraca iz prvih deset.

Takve planove potvrdio je i Plantićev promotor Ahmet Oner na što je novinar portala Boxing Scene ustvrdio je da do te borbe vjerojatno nikad neće doći.

Jer, svi se žele boriti s jednim od najvećih boksača današnjice (i na tome zaraditi), a profesionalni boks ima i svoju financijsku politiku i logiku, no plemenita vještina je doista sport u kojem vrijedi ona “nikad ne reci nikad”.

– Želja je da Luka do kraja godine odradi još koji meč i da uđe među prvi pet, šest na ljestvici izazivača. Da sljedeće godine dođemo do borbe za status izazivača. U tom slučaju bi ga kao izazivača morao prihvatiti i Canelo ili bi platio da se s njim ne bori. Koliko je sve to realno otvoreno je pitanje jer svi se žele boriti s Canelom. U svakom slučaju, Luka mora doći do dvoznamenkastog broja borbi i isto toliko pobjeda jer nije on Lomačenko da se bori za naslov nakon samo osam borbi – rekao je za Večernji list Lukin menadžer Ivan Dijaković.

Odgovori

Back to top button