Boks

Petar Krešimir Knežević bori se protiv odličnog Talijana, a Noa Ježek protiv Alžirca

Izvučen je ždrijeb boksačkih natjecanja na Mediteranskim igrama u Alžiru koja počinju u nedjelju, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatska na Mediteranskim igrama u Oranu nastupa s četvero predstavnika: Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb), Noa Ježek (Titan Gym Zagreb), Petar Krešimir Knežević (Sveti Donat Zadar) i Damir Plantić (Salona Solin).

Konkurencija na Mediteranskim igrama je vrlo zahtjevna, natječu se boksačice i boksači iz vrlo jakih boksačkih nacija, a to je potvrdio i ždrijeb natjecanja.

Najbolja hrvatska boksačica, europska doprvakinja U-22 i olimpijka Nikolina Ćaćić u kategoriji do 54 kg slobodna je u prvom kolu. U četvrtfinalu u utorak Nikolina će se boriti protiv najbolje crnogorske boksačice Bojane Gojković, četverostruke prvakinje Europe u konkurenciji juniorki i mlađih seniorki.

Meč protiv odlične mlade Crnogorke izravno donosi medalju, a pobjednica tog meča u polufinalu će najvjerojatnije na francusku reprezentativku Salmu Frigu.

Hrvatski prvak i osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču Noa Ježek u kategoriji do 69 kg u nedjelju u osmini finala borit će se protiv domaćeg Alžirca Jugurtha Ait-Bekka. Prođe li alžirskog reprezentativca na domaćem ringu Noa Ježek bi se u četvrtfinalu za medalju borio protiv predstavnika Turske ili Albanije.

Mladi Zadranin Petar Krešimir Knežević u srednjoj kategoriji do 75 kg već u prvom kolu u osmini finala mora na kvalitetnog Talijana Salvatorea Cavallara, jednog od favorita srednje kategorije, osvajača svjetskih i europskih odličja u mlađim dobnim kategorijama koji se borio za medalju i na nedavnom Europskom prvenstvu seniora u Erevanu. Meč Kneževića protiv Cavallara na rasporedu je u nedjelju, 26. lipnja.

Naš najiskusniji predstavnik Damir Plantić u poluteškoj kategoriji do 81 kg u osmini finala u ponedjeljak borit će se protiv Egipćanina Abdelrahmana Abdelgawwada. Prođe li tradicionalno kvalitetnog predstavnika Egipta Plantić bi se za medalju u četvrtfinalu borio protiv najboljeg crnogorskog boksača Petra Marčića.

U nedjelju, prvog dana boksačkih natjecanja u ring će dvojica hrvatskih boksača – prvi Petar Krešimir Knežević protiv Talijana Salvatorea Cavallara u desetom meču popodnevnog programu koji počinje u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu.

U večernjem programu u nedjelju od 19 sati u drugom meču nastupa Noa Ježek protiv Alžirca Jugurtha Ait-Bekka.

Naše boksače na Mediteranskim igrama u Alžiru vode izbornik Kristijan Hodak i trener Franjo Kristić.

Odgovori

Back to top button