Boks

Petar Cetinić i Luka Plantić u utorak prvi od Hrvata ulaze u ring

Hrvatski reprezentativci saznali su imena protivnika na Europskom prvenstvu za seniore u Erevanu koje se održava od 22. do 31. svibnja 2022. godine i na kojem nastupaju najbolji europski boksači, piše na službenoj stranici HBS-a.

Poludirigirani ždrijeb (osam postavljenih nositelja po kategorijama) nije išao na ruku našim boksačima, jer među nositelje uvršten je samo olimpijac Luka Plantić u poluteškoj kategoriji do 81 kg kao četvrti nositelj kategorije.

Kategorija do 63.5 kg: Matteo Komadina (BK Rijeka) slobodan je u 1/16 finala, a u 1/8 finala borit će se protiv Španjolca Adriana Creusa Thiama. Naš prvak Komadina protiv Španjolca Thiama boksa u četvrtak, 26. svibnja u popodnevnom programu. Ukupno je u kategoriji do 63,5 kg prijavljeno 17 boksača.

Kategorija do 67 kg: Marko Zeljko (BK Salona Solin) slobodan je u 1/16 finala, a u osmini finala boksat će protiv sedmog nositelja Škota Tylera Jollyja. Naš prvak i povratnik na međunarodnu scenu borit će se s Tylerom također u četvrtak, 26. svibnja u popodnevnom programu. U kategoriji do 63,5 kg prijavljeno je 17 boksača.

Kategorija do 71 kg: Petar Cetinić (BK Rijeka) starta u 1/16 finala u utorak, 24. svibnja protiv Mađara Istvana Gerszenyija. Cetinić (22) je naš najmlađi reprezentativac na EP-u u Armeniji u brojnoj kategoriji sa 24 boksača. Eventualna pobjeda u prvom kolu Cetinića u osmini finala vodi na prvog favorita, Ukrajinca Jurija Zakhariejeva, najperspektivnijeg europskog boksača – svjetskog prvaka iz Beograda 2021. i ove godine europskog prvaka U-22 iz Poreča!

Kategorija do 80 kg: Luka Plantić (BK Salona Solin) postavljen je kao četvrti nositelj. Slobodan je u prvom kolu, a u osmini finala čeka pobjednika meča između Gruzijca Gutsaeva i Finca Nystedta. Luka Plantić meč osmine finala boksat će u utorak, 24. svibnja u večernjem programu, a u poluteškoj kategoriji ukupno se natječe 20 boksača.

Kategorija do 86 kg: Damir Plantić (BK Salona Solin) u osmini finala starta protiv drugog nositelja, Rusa koji nastupa za Srbiju Vladimira Mirončikova. Rus Mirončikov je najveći srpski adut, a lani na Svjetskom prvenstvu u Beogradu osvojio je brončanu medalju, prvo odličje za Srbiju nakon 26 godina! Damir Plantić protiv Mirončikova borit će se u srijedu, 25. svibnja u popodnevnom programu. Prijavljeno je ukupno 15 teškaša do 86 kg.

Izbornik hrvatske reprezentacije Kristijan Hodak prokomentirao je ždrijeb Europskog prvenstva:

– Došli smo pobjeđivati, a na Europskom prvenstvu nema slabih protivnika, svi su na vrhunskoj razini. Matteo Komadina imat će težak zadatak protiv kvalitetnog Španjolca, školovanog tehničara, višeg od sebe kojem će morati nametnuti svoj stil.

Marko Zeljko boksa protiv iskusnog Škota, a kad je Zeljko u pravom izdanju onda može pobijediti svakoga u konkurenciji.

Petar Cetinić odlično je spreman, ima šansu protiv Mađara i voljeli bismo da izbori meč protiv senzacionalnog svjetskog i europskog prvaka Ukrajinca Zakhariejeva.

Luka Plantić čeka pobjednika između Gruzijca i Finca, Gruzijac je iskusan i čvrst protivnik, a Luka je naš adut i nadamo se najboljem i borbama za medalje.

Damir Plantić morat će biti u najboljem mogućem izdanju protiv Rusa Mirončikova, srpskog aduta za najviši plasman, ali sigurno nisu ni u srpskom taboru presretni što njihov glavni favorit mora u prvoj borbi protiv na kvalitetnog boksača kao što je Damir Plantić.

Uz izbornika Kristijana Hodaka hrvatske boksače na Europskom prvenstvu vodi trener Tomislav Bašić iz Solina. Mečeve na EP-u seniora u Erevanu sudit će riječki sudac Edi Gustin.

Sretno našim boksačima, počev od dvojice koji prvi ulaze u ring na EP-u u Erevanu – Petar Cetinić i Luka Plantić u utorak, 24. svibnja 2022.

Odgovori

Back to top button