Boks

Parkerov menadžer objasnio zašto su odbili borbu protiv Hrgovića

Kvalifikacijski meč za IBF-ova izazivača protiv našeg Filipa Hrgovića prvo je odbio Kubanac Luis Ortiz, a potom je to isto učinio i Novozelanđanin Joseph Parker.

Menadžer novozelandskog boksača David Higgins objasnio je kako Joseph mora tražiti borbe u Americi, gdje bi mogao napredovati u karijeri.

– Bude li to propustio napraviti završit će kao Anthony Joshua, kojeg respektiraju tek u nekim dijelovima Londona – kazao je David Higgins.

Kao moguće potencijalne Parkerove suparnike spomenuo je Andyja Ruiza Jr. i Dilliana Whytea. Menadžer je pokuša objasniti zašto su odbili ponudu za meč protiv Filipa Hrgovića.

– Problem kod Hrgovića je novac. Kada je Parker počeo graditi karijeru stvorili smo fan bazu na Novom Zelandu. Uložili smo mnogo novca i platili veliki iznos kako bismo mu kod kuće organizirali borbu protiv Andyja Ruiza. Ima li Hrgović uopće bazu fanova? Visoko je na ljestvicama, ali nema navijača. Meč protiv njega ne bi nam donio odgovarajuću zaradu – istaknuo je David Higgins i dodao:

– Kvalifikacijska borba za IBF-ova izazivača se organizira zato kako bi se posložile neke stvari oko ostalih pojaseva. Parker bi se borio protiv Hrgovića za novac koji bi jedva pokrio cijenu njegovih treninga i priprema. Onda bi pobijedio i čekao barem godinu dana za borbu u kojoj bi mogao napasti pojas prvaka.

Odgovori

Back to top button