Boks

Ostao bez borbe za zlato: Luka Plantić izgubio u polufinalu EP-a od Artjoma Agejeva

Hrvatski boksač i olimpijac Luka Plantić ispao je iz borbe za najsjajnije odličje na Europskom prvenstvu koje se održava u Erevanu.

Naš reprezentativac izgubio je podijeljenom odlukom sudaca u polufinalu protiv Rusa Artjoma Agejeva koji nastupa pod srpskom zastavom.

Agejev se na taj potez odlučio nakon što je Rusije suspendirana iz međunarodnih natjecanja.

Luka je od prvog zvuka sirene krenuo odlučno i napadački, no protivnik je znao uzvratiti iz kontre. Suci su prvu rundu dali Agejevu.

I u nastavku se Plantić držao iste taktike. Pritiskao je i pogađao, a Artjom je prijetio iz kontre. Luka je prisiljavao Agejeve na uzmak, koji je sve tražio klinč.

U nekim trenucima je izgledalo da izbjegava borbu. No ponovno su suci prednost dali protivniku, dok je samo jedan bio za Plantića.

Hrvat je i u treća rundu ušao odlučno sa željom za preokret. Posljednja je runda pripala Luki, no to mu nije bilo dovoljno za ukupnu pobjedu.

Luka Plantić je nakon proglašenja, nezadovoljan odlukom sudaca, sjeo u centar ringa i tek je nešto kasnije napustio borilište.

Hrvatski olimpijac se kući vraća s europskom broncom.

Bravo Luka! Čestitke za europsku medalju, dosad najveću u karijeri nakon što je bio i juniorski prvak Europe i svjetski doprvak.

Tako je bastavljen je trofejni niz hrvatskog boksa: 2019. godine europske seniorske bronce osvojili su Toni Filipi i Marko Milun, kao i stariji brat Damir Plantić 2017. godine.

Posljednji finale za Hrvatsku boksao je i zlato osvojio Filip Hrgović 2015. godine.

Ove godine u seniorskoj konkurenciji do 22 godine Gabrijel Veočić postao je prvak Europe, Noa Ježek osvojio broncu, a Nikolina Ćaćić srebrnu medalju na EP-u U-22 u Poreču.

Odgovori

Back to top button