Boks

Oleksandr Usyk kaže kako Daniel Dubois nema samopouzdanja: Previše je emotivan

Nakon što je osvojio sve pojaseve boksačkog prvaka u kruzer kategoriji, Oleksandr Usyk se otisnuo u tešku kategoriju gdje je u rujnu 2021. pobijedio Anthonyja Joshuu.

Ukrajinski boksač je trijumfom protiv AJ-a postao WBA (Super), IBF, WBO i IBO prvak, a naslove je obranio i u revanšu lani u kolovozu.

Početkom godine krenuli su pregovori s WBC-ovim prvakom Tysonom Furyjem za meč u kojem bi se ujedinile titule teške kategorije, no do te borbe nije došlo.

Ukrajinac se okrenuo novom izazovu, te će 26. kolovoza na boksačkoj priredbi na stadionu Wrocława u Poljskoj braniti WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojas prvaka protiv Daniela Duboisa.

A britanski borac je na nedavnoj presici izjavio kako namjerava pojaseve vratiti na Otok, te je istaknuo kako je u očima prvaka vidio strah. Usyk mu je odgovorio:

– Jedina što je mogao vidjeti u mojim očima bila je svjetlost. Izgledam li kao čovjek koji se boji Daniela? Nema povjerenja u sebe, nedostaje mu samopouzdanje i tome stalno govori. On je premlad i previše emotivna osoba.

Tridesetšestogodišnji Ukrajinac je 11 godina stariji od Daniela Duboisa i mnogi se slažu kako Britanac još nema dovoljno iskustva za posljednji korak na najvišu stubu.

Dubois je nakon studenog 2020. i svog jedinog poraza u karijeri protiv Joea Joycea izborio četiri pobjede u nizu, dvije prošle godine protiv Trevora Bryana i Kevina Lerene.

U posljednjem okršaju s Lerenom je tri puta pao u prvoj rundi, prije nego što je krenuo odlučnije i posao završio prekidom u trećoj rundi.

Sada će odmah trebati pokazati odlučnost i borbenost od prvog zvuka gonga u meču protiv Usyka, koji je u posljednja dva meča boksao 24 runde s Anthonyjom Joshuom i izgledao je fantastično.

Odgovori

Back to top button