Boks

Odbijena žalba na meč Luke Plantića i Bjelorusa Alfiorauja

Vodstvo hrvatske reprezentacije uložilo je prigovor i žalbu na meč Luke Plantića i Bjelorusa Alakseija Alfiorauja u kojem je Bjelorus proglašen pobjednikom podijeljenom sudačkom odlukom 3:2.

Sudačka komisija AIBA-e, Svjetske boksačke federacije u subotu navečer razmatrala je žalbu koju je hrvatsko vodstvo podnijelo na drugu rundu meča (prema pravilima, žalba se može podnijeti na samo jedan sporni detalj u meču), a druga runda pripala je Bjelorusu bodovanjem 3:2, a trebala mu je biti dodijeljena javna opomena zbog okretanja od suparnika i izbjegavanja borbe (isto je ponavljao u trećoj rundi!) što bi donijelo rundu u korist Plantića.

Sudačka komisija AIBA-e odbila je žalbu Hrvatske i meč proglasila postignutim rezultatom, javili su izbornik Kristijan Hodak i treneri naše reprezentacije.

Luka Plantić ispao je u šesnaestini finala, a na Svjetskom prvenstvu u Beogradu u turniru su ostali hrvatski predstavnici Gabrijel Veočić (75 kg) i Damir Plantić (86 kg) koji su se plasirali u osminu finala.

Odgovori

Back to top button