Boks

Novi Joshuin trener ističe kako je Anthony imao krivu taktiku protiv Usyka: Ja bih ga vodio do pobjede

Derrick James, novi trener Anthonyja Joshue, priznaje kako je bio zbunjen taktikom britanskog boksača u njegova dva poraza protiv Oleksandra Usyka.

Joshua je U rujnu 2021. izgubio protiv Usyka i osta bez WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojasa prvaka, a Ukrajinac je bio bolji i lani u revanšu.

Joshua i James udružili su se nakon dva poraza u nizu, no mnogi ističu kako je AJ u drugom meču bio mnogo bolji, ali je imao krivu taktiku. I James ističe kako je plan borbe bio krivo postavljen.

Novi Joshuin trener vjeruje kako je mogao Anthonyja dovesti do pobjede.

– Da, jer treniram dva ljevaka – istaknuo je Derrick James.

Dvojica boraca na koje James misli su prvak u velteru Errol Spence i Frank Martin u lakoj kategoriji.

James je otkrio da Joshua želi učiti od Spencea dok se priprema vratiti u ring 1. travnja protiv američkog teškaša Jermainea Franklina.

Često razgovaraju – rekao je Derrick James o odnosu između Joshue i Spencea, pa nastavio:

– Joshua gleda kada Errol vježba i obojica se međusobno poštuju. To je ono što većini muškaraca treba da pređu na sljedeću razinu ili vrate ono što su imali ranije. Međusobno se dopunjuju dok zajedno treniraju.

Joshuu je godinama trenirao Rob McCracken, a za revanš protiv Usyka angažirao je Roberta Garciju. U godinu dana razišao se s obojicom, a sada se okrenuo Derricku Jamesu.

Čini se da je James vjeruje kako Joshuu može vratiti na vrh teške kategorije.

– Prihvatio sam taj posao jer osjećam da mu mogu pomoći. No nije sve samo u treninzima, uvijek moram biti tu blizini kako bih ga mogao saslušati. Moramo mnogo više vremena provoditi zajedno i razgovarati. Svakim našim druženjem pokušavamo popuniti prazne prostore – podvukao je Derrick James.

Odgovori

Back to top button