Boks

Nikolina Ćaćić pobijedila Mađaricu i plasirala se u finale gdje je čeka Nina Radovanović

Najbolja hrvatska boksačica i olimpijka Nikolina Ćaćić, koja je tek proslavila 21. rođendan, plasirala se u finale kategorije do 52 kg na velikom međunarodnom 66. Bocskai memorijalu u Debrecenu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Nikolina je odličnim boksom uvjerljivo pobijedila domaću Mađaricu Beatu Dudek (svladala je istu suparnicu i lani u Debrecenu!)

Naša Nikolina otpočetka je nametnula svoj stil, tehnički boks s distance i kombinacijama direkata, krošea i aperkata pogađala i neumorno skupljala bodove u sve tri runde!

Nikolina nije posustajala u ritmu, prema finišu borbe bila je sve dominantnija i apsolutno zaslužena plasirala se u finale Bocskai memorijala!

Odluka sudaca je bila jednoglasna – sve runde u korist Nikoline Ćaćić i na kraju čistih 5:0!

Sve čestitke Nikolini i treneru Franji Kristiću i izborniku Anti Matasu na novom velikom uspjehu na međunarodnoj sceni!

Trener Franjo Kristić ocijenio je Nikolinin meč:

– Nikolina je sigurno odradila meč, a još je to daleko od najbolje forme i njenih najboljih izdanja. Pripremamo se da špice forme budu sljedeći mjesec na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, te kasnije na Svjetskom prvenstvu u svibnju. Dobro se osjeća s manje kilograma u kategoriji do 52 kg i to nam je najvažnije, a bilo bi nepotrebno da je sada u top-formi. Kvalitetni turnir u Debrecenu ipak nam u prvom redu služi kao provjera i priprema za ono najvažnije u prvom dijelu godine – Europsko prvenstvo kod nas, te Svjetsko prvenstvo u Istanbulu!

Nikolina Ćaćić (21) u finalu 66. Bocskai memorijala u Debrecenu borit će se protiv dobre znanice, reprezentativke i najbolje boksačice Srbije, puno iskusnije i deset godina starije Beograđanke Nine Radovanović (30)!

Nina Radovanović u borbu za zlato plasirala se s dvije uvjerljive pobjede u Debrecenu – u 1. kolu pobijedila je Mađaricu Hajnal Sipos, a u polufinalu tehnički odličnu, vrlo pokretnu Brazilku Carolinu de Almeidu!

Srpska olimpijka nametnula je višoj i s dužim rukama Brazilki svoj stil bliske borbe, probijala joj distancu i prolazila kroz gard i slavila zasluženo jednoglasnom odlukom sudaca!

Nikolina Ćaćić i Nina Radovanović odlično se poznaju, često su se i pripremale zajedno, a nedavno je Nikolina izgubila meč od borbene, eksplozivne i brze Srpkinje u finalu Grand Prixa Zagreb!

Obje znaju sve jedna o drugoj – Nikolina će Srpkinju pokušati zadržati na distanci i kažnjavati direktima, a srpska boksačica brzim će ulascima u klinč i agresivnom bliskom borbom pokušati poništiti Nikolininu prednost u visini i dužini ruku

Nina Radovanović je kao i Nikolina imala uspješan nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, bila je prva srpska boksačica u povijesti u olimpijskom ringu i borila se u Tokiju za medalju u četvrtfinalu!

Finale između najbolje hrvatske i srpske boksačice na rasporedu je u petak od 17 sati!

Odgovori

Back to top button