Boks

Nikolina Ćaćić osigurala medalju na EP-u, borit će se i na velikom boksačkom spektaklu u Zagrebu

Na Prvenstvu Europe boksača i boksačica do 22 godine u Budvi, prvu hrvatsku medalju, nadamo se ne i posljednju, izborila je Nikolina Ćaćić.

Prva hrvatska olimpijka, doprvakinja Europe U-22 iz 2022. godine (u kategoriji do 52 kilograma), ovaj put se izborila za odličje u težinskoj skupini do 57 kilograma, piše Večernji list.

A postolje je osigurala četvrtfinalnom pobjedom nad Talijankom Sharon Prisco, prvakinju Europe iz 2022. u istoj kategoriji.

Zagrebačka boksačica, vođena od svojeg klupskog trenera Franje Kristića, osigurala je tako brončano odličje i nagradu od 2000 američkih dolara.

Premda bi iznos nagrade za srebro odnosno zlato bio značajno veći, Nikolini se smiješi prilika za najveću zaradu u karijeri. I to na priredbi “Champions’ Night” koja bi se u siječnju trebala održati u Zagrebu.

Kako saznajemo, na toj bi priredbi nastupila trojica naših boksača (Milun, Pratljačić, Veočić) i dvije boksačice (Beram, Ćaćić) i to protiv odgovarajućih inozemnih protivnika i protivnica.

A “Noć prvaka” Svjetskog boksačkog saveza je priredba koja okuplja svjetsku boksačku kremu koja se, u određenom broju kategorija, sučeljava u formatu profesionalnih borbi (na šest rundi).

Na dva takva natjecanja nastupila su i dvojica hrvatskih boksača. I dok se teškaš Marko Milun iz Monte Carla vratio s pobjedom i zaradom od 10.000 USD, Gabrijel Veočić se iz Pariza vratio s porazom ali i s utjehom od 5.000 dolara.

Za boksače iz olimpijskog boksa to su vrlo pristojne svote no treba reći da bi one na zagrebačkoj siječanjskoj “Noći šampiona” trebale biti višestruko veće.

Odgovori

Back to top button