Boks

Nikolina Ćaćić izgubila protiv Irkinje i ispala sa SP-a

Najbolja hrvatska boksačica, olimpijka i doprvakinja Europe U-22 Nikolina Ćaćić (21) nije uspjela izboriti borbu za medalju i četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Istanbulu, piše na službenoj stranici HBS-a.

U meču osmine finala kategorije do 52 kg Nikolina je izgubila podijeljenom odlukom sudaca 4:0 od Irkinje Carly McNaul. Četiri suca su tvrdi, iscrpljujući meč bodovali u korist Irkinje, a jedan ga je proglasio izjednačenim 28:28.

Viša i dužih ruku naša Nikolina dobila je prvu rundu podijeljenom odlukom 3:2, uspijevala je držati distancu protiv čvrste i borbene Irkinje i plasirati precizne kombinacije udaraca koje su zadržale čvrstu McNaul.

Iskusna prvakinja i reprezentativka Irske Carly McNaul (32), doprvakinja Commonwealtha, u drugoj je pojačala ritam borbe. Napala je još agresivnije, uspijevala probijati distancu i stalno držati napadačku inicijativu i visoki pritisak bez obzira na Nikolinine pogotke iz kontri, te je preokrenula meč na svoju stranu bodovanjem 5:0.

U trećoj rundi borbena Irkinja nije posustajala u napadima, Nikolina je u čvrstom, žestokom meču padala u snazi, sporije se kretala i teže izbjegavala nalete Irkinje u klinč i irska borkinja na kraju je slavila sa 4:0.

Nikolina Ćaćić tako se u osmini finala posljednja od četiri hrvatske boksačice (Sara Beram, Dea Bolanča, Marija Malenica) oprostila od Svjetskog prvenstva za žene u Istanbulu.

Težak ždrijeb bio je nepremostiva prepreka za naše boksačice na SP-u u Istanbulu, redom su dobile suparnice s velikim međunarodnim iskustvom i uspjesima iz ženskih boksačkih velesila SAD-a, Poljske i Sj. Irske čije su boksačice redovito na postoljima na najvećim natjecanjima.

Odgovori

Back to top button