Boks

Ngannouov menadžer otkrio potencijalnog protivnika Francisu: Joshua je lagan zadatak

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou je na nedavnoj boksačkoj priredbi u Rijadu oduševio svojim nastupom protiv Tysona Furyja.

Kamerunski nokauter ne samo da je izdržao deset rundi protiv WBC-ova prvaka nego mu je priuštio, kako i sam Tyson kaže, najtežu borbu u posljednjih deset godina.

Posebno će se pamtiti trenutak iz treće runde kada je Ngannou poslao Furyja u nokdaun.

Sjajan nastup protiv Kralja Cigana otvorio je Francisu niz mogućnosti, od ostanka u boksu do nastavka MMA karijere.

Mnogi su odmah pokazali interes za borbu protiv Ngannoua pogotovo boksački promotori koji bi ga vrlo rado u rigu vidjeli s Joshuom, Wilderom, Zhangom, Joyceom ili ponovno s Furyjem.

Kamerunac bi sljedeće godine trebao debitirati u PFL-ovom oktogonu, no izvršni direktor promocije Donn Davis ne zna hoće li Francis prije toga dogovoriti još koji boksački meč.

Ngannouov menadžer Marquel Martin tvrdi kako je blizu dogovor s Anthonyjem Joshuom, te smatra kako je taj meč ‘lagan izazov’ za Francisa.

– Gotovo smo dogovorili Francisovu sljedeću borbu. Istina, postoji nekoliko kombinacija, no u ovom trenutku je najbliži je meč protiv Anthonyja Joshue. Razgovarali smo s Wilderom, a tu je, naravno, i Fury. U ovom trenutku smo najbliži dogovoru s Joshuom. Eddie Hearn vjeruje kako bi se ta borba mogla organizirati – kazao je Marquel Martin i dodao:

– Ali mislim da Anthony Joshua sigurno ne želi tu borbu. Ngannou bi imao lagan zadatak, on je veliki sportaš i želi dokazati da nastup protiv Furyja nije slučajan. Vjeruje da u revanšu može nokautirati Tysona.

Odgovori

Back to top button