Boks

Ngannou vjeruje kako Usyk ima šanse protiv Furyja: Ne bih ga samo tako otpisao

Neporaženi prvaci Tyson Fury i Oleksandr Usyk boksat će 17. veljače u meču za ujedinjenje naslova teške kategorije (WBC, WBA (Super), IBF i WBO).

Lennox Lewis je posljednji apsolutni prvak kraljevske divizije, a dogodilo se to 1999. godine, a tada je ujedinio WBA-ov, IBF-ov i WBC-ov pojas.

Fury je u analizama brojnih boksačkih stručnjaka favorit protiv Usyka, a kao glavne prednosti ističu visinu, dulji raspon ruku i težina.

No ima i onih koji smatraju kako i Ukrajinac ima svoje šanse u meču protiv Kralja Cigana, a kao najveće adute spominju boksački IQ i bolje kretanje.

Prognozu jednog od najiščekivanijih mečeva posljednja dva desetljeća, pa i više, iznio je Francis Ngannou koji je krajem listopada boksao protiv Furyja.

Kamerunski udarač je u svom debiju sjajno boksao, a čak je u trećoj rundi WBC-ova prvaka poslao u nokdaun. No Fury je na kraju podijeljenom odlukom sudaca svladao Ngannoua.

– Prednost dajem Tysonu Furyju, mislim da će on pobijediti. Ali ni Usyka ne bih samo tako otpisao, znam da i on može stići do trijumfa – kaže Francis Ngannou i dodaje:

– Možda su šanse izjednačene, ali i dalje vjerujem u Tysona. Želim da pobijedi i onda dogovorimo revanšu.

Nekadašnji UFC-ov borac će 8. ožujka boksati svoj drugi profesionalni meč i to protiv Anthonyja Joshue.

Odgovori

Back to top button