Boks

Nekadašnjeg prvaka brine što bi ‘mršaviji’ Fury mogao imati probleme protiv Usyka

Bivši prvak, a danas boksački komentator Carl Froch zabrinut je da bi fizička transformacija mogla sputavati Tysona Furyja u borbi protiv Oleksandra Usyka.

Neporaženi prvaci će 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji boksati u meću za ujedinjenje pojaseva teške kategorije.

Fury i (pogotovo) Usyk imali su duge pripreme s obzirom na to da je borba dvaput otkazivana, krajem prosinca i u veljači. Odgodu je oba puta tražio Kralj Cigana.

Britanac je posljednju odgodu dobio dva tjedna uoči priredba kada se je na pripremama zadobio veliku posjekotinu iznad desnog oka tijekom sparinga s našim Agronom Smakićijem.

Furyjeva posjekotina trebala je najmanje tri mjeseca kako bi zacijelila, no ona bi se mogla ponovno otvoriti bude li Usyk ciljao to mjesto.

A Fury je tijekom priprema skinuo dosta kilograma, pa će meč dočekati mnogo lakši nego što obično ima kada ne trenira.

Carl Froch ne zna je li to bio pametan potez s obzirom na uspjeh koji je polučio u dvobojima protiv Deontaya Wildera.

Naime, Fury je svoju dodatnu težinu i mišiće iskoristio kako bi usporio Wildera, a kada je to napravio onda ga je i lakše mogao zaustaviti (u drugoj i trećoj borbi).

Froch se pita je li Furyjevo tijelo u pravoj formi i je li spreman pobijediti Usyka.

– Nisam siguran je li gubitak tolikih kilograma dobro za Furyja. Svojim masivnim tijelom dobro je namučio Deontaya Wildera, naslanjao se na njega, stalno ga držao blizu sebe i gradio put do pobjede. Svojom težinom može kontrolirati borbu i kada treba, može se osloniti na protivnika. Fury svoju težinu može upotrijebiti kako bi se izvukao iz nevolje – rekao je Carl Froch i nastavio:

– Gubitkom kilograma postao je vitkiji i mogao bi se mučiti. Ali volio bih vidjeti njegov nastup kada ima manje kilograma. Njegovo tijelo i izgled može zahvaliti pravilima svog trening kampa. A možda bi nutricionist trebao uskočiti i reći: ‘Dobro, a sada mu dajte još malo crvenog mesa. Uzmi malo više proteina i vježbaj s utezima’. No mislim da mu sada trebaju mišići. Svakako mora povećati mišiće.

Postoji klauzula o revanšu, pa ovisno o ishodu prve borbe, Fury bi mogao promijeniti taktiku.

Fury ima visinu i doseg, a i fizički je u prednosti nad Usykom. Međutim, to također znači da Ukrajinac ima veću metu koju može pogoditi.

Usyk je pokazao kako se sjajno kreće što je pokazao u okršaju protiv Anthonyja Joshue, birao je trenutak kada će se suprotstaviti protivnik, te je izbjegavao duge razmjene udaraca.

Odgovori

Back to top button