Boks

Na Zagreb Boxing Queen turniru očekuje se nastup i dvije najbolje hrvatske boksačice

U Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu od 1. do 4. prosinca 2022. godine održat će se međunarodni ženski turnir za mlađe seniorke (rođene 2004. i 2005. godine) i seniorke (rođene 2003.-1982. godine) Zagreb Boxing Queen u organizaciji Zagrebačkog boksačkog saveza.

Boksačice se mogu natjecati u 12 težinskih kategorija, a broj natjecateljica po jednoj kategoriji ograničen je na osam boksačica, piše na službenoj stranici HBS-a.

Na Zagreb Boxing Queen turniru očekuje se uz boksačice iz inozemstva nastup najboljih hrvatskih ml. seniorki i seniorki, a među njima i naše dvije najuspješnije prvakinje, osvajačice medalja na ovogodišnjim najvećim natjecanjima – olimpijke Nikoline Ćaćić, doprvakinje Europe s EP-a do 22 godine u Poreču i Sare Beram, nositeljice bronce s Europskog seniorskog prvenstva u Budvi 2022.

Nikolina Ćaćić i Sara Beram sjajnim odličjima okrunile su najuspješniju godinu za hrvatski ženski boks u kojoj je osvojeno osam velikih medalja na europskim prvenstvima: tri na Europskom kadetskom prvenstvu (zlato Lorena Horvat, bronce Agata Štajcer i Valeria Šteko), tri na Europskom juniorskom prvenstvu (zlato Mariela Šteko, bronce Lana Paljušić i Nika Lopac) uz dvije seniorske medalje Nikoline i Sare na EP-ima u Poreču i Budvi!

Odmah po završetku Zagreb Boxing Queen turnira, u Zagrebačkom boksačkom centru slijedi veliki međunarodni turnir za seniore, Grand Prix Zagreb od 6. do 11. prosinca 2022. godine s predviđenim novčanim nagradama za najbolje po kategorijama.

Odgovori

Back to top button