Boks

Na reprezentativni meč Hrvatska – Italija u Solinu dolazak najavio i izbornik Zlatko Dalić

U Splitu su počele zajedničke pripreme seniorskih reprezentacija Hrvatske i Italije. Hrvatski i talijanski boksači dvaput dnevno treniraju u Boksačkom klubu Torcidi na Poljudu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Talijani nose odlična iskustva iz BK Torcide, jer su i lani uoči reprezentativnog susreta Hrvatska – Italija u ožujku 2021. godine na Gripama, bili primjerno i toplo ugošćeni i hvalili su sjajne uvjete za rad na Poljudu.

Zajedničke pripreme završit će reprezentativnim susretom HRVATSKA – ITALIJA u subotu, 22. listopada 2022. u Solinu u gradskoj dvorani Bilankuši s početkom u 20.00 sati uz izravni TV-prijenos na Sportskoj televiziji.

Na međudržavni meč Hrvatska – Italija u Solinu u subotu, 22. listopada 2022. dolaze brojni uglednici iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije, a dolazak u Solin i potporu boksačima najavio je i očekuje se izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić koji će dan ranije u petak pratiti derbi Hajduk – Dinamo na Poljudu.

Talijanske reprezentativce u Dalmaciju je doveo legendarni Roberto Cammarelle, olimpijski i dvostruki svjetski prvak, višestruki osvajač medalja i titula na svim najvećim prvenstvima, jedan od najtrofejnijih boksača u povijesti svjetskog boksa!

Cammarelle je najavio da će biti i na najvećem hrvatskom nogometnom derbiju na Poljudu, u petak 21. listopada i da će s tribina svim srcem navijati za Hajduk!

Roberto Cammarelle ranije u petak održat će i predavanje na Kineziološkom fakultetu u Splitu!

Legendarni Cammarelle sada je na funkciji direktora nacionalnih selekcija Italije, a najbolje talijanske boksače doveo je u Split zahvaljujući prijateljstvu i na inicijativu predsjednika Nadzornog odbora HBS-a Jurice Runtića.

Kao plod odlične suradnje hrvatskog i talijanskog boksačkog saveza naši boksači redovito se pripremaju i u talijanskom nacionalnom boksačkom centru u Asizu.

Hrvatske reprezentativce na pripremama u Splitu i na meču s Talijanima u Solinu vode izbornik Kristijan Hodak, te treneri Dorian Čalić, Leonard Pijetraj i Tomislav Bašić.

Uoči večernjeg spektakla HRVATSKA – ITALIJA u subotu, 22. listopada, u Solinu će se tijekom dana održati i najmasovnije domaće natjecanje, treće kolo Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi.

Odgovori

Back to top button