Boks

Na Europskom prvenstvu za kadete u Turskoj nastupit će 14 hrvatskih natjecatelja

Hrvatska reprezentacija u brojnom proširenom sastavu od 19 članova putuje u srijedu, 10. kolovoza 2022. na Europsko kadetsko prvenstvo u Erzurumu (Turska, 10.-21. VIII. 2022.), piše na službenoj stranici HBS-a.

Prvotni popis proširen je na 19 članova (devet kadeta, pet kadetkinja, četiri trenera i jedan sudac).

Kao što je poznato, svi nastupi mlađih kadeta i kadeta NISU financirani iz sredstava državnog proračuna koje HBS dobiva preko HOO-a niti se za iste može tražiti refundacija.

Stoga HBS koristi vlastita sredstva (sponzorska i dr.), a u financiranju puta u Tursku pomogao je ovaj puta i poznati boksački trener iz Münchena Mladen Šteko koji je podmirio po pola potrebnog iznosa za dvojicu perspektivnih kadeta: Niku Goretu (Grom Split) i Dina Selaka (BK Senj).

Hrvatsku će na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj predstavljati:

KADETI:

do 40 kg Ademi Gaši (BK Leonardo Zagreb)

do 44 kg Dominik Raguž (BK Brod)

do 54 kg Dino Selak (BK Senj)

do 57 kg Mateo Bobaš (BK Rijeka)

do 60 kg Asllan Krasniqi (BK Rekord Zagreb)

do 66 kg Juraj Tutundžić (BK Brod)

do 70 kg Niko Goreta (BK Grom Split)

do 75 kg Dominik Palić (BK Kralj Tomislav Zagreb)

do 90 kg Šime Vuletić (BK Team Predator Rijeka)

Treneri: Pero Veočić (izbornik), Danijel Brkić

KADETKINJE:

do 51 kg Ana Jukičić (BK Brod)

do 54 kg Valeria Šteko (BK Petar Zrinski)

do 60 kg Agata Štajcer (BK Kutina)

do 64 kg Lana Skupnjak (BK Thor Bartolovec)

do 70 kg Lorena Horvat (BK Thor Bartolovec)

Treneri: Mladen Šteko i Robert Herić.

Sudac: Petar Grubišić.

Izbornik kadetske reprezentacije Pero Veočić iz Slavonskog Broda ponovo koristi godišnji odmor u Hrvatskoj vojsci da bi mogao voditi najbolje mlade hrvatske boksačice i boksače na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj (kao i za EP U-22 u Poreču u ožujku ove godine na kojem je sa sinom Gabrijelom Veočićem osvojio zlatnu medalju i titulu europskog prvaka).

Izbornik Pero Veočić uvjeren je da ćemo se i iz Turske vratiti s medaljama:

– Mlade boksačice i boksači vrijedno su se pripremali u klubovima sa svojim trenerima, a imali su i provjere na jakim turnirima u Rumunjskoj i Mađarskoj koji su nam poslužili za završno definiranje liste putnika. Očekujemo barem dvije medalje, a uz malo sreće u ždrijebu možda i više. Najbitnije je da svi pruže svoj maksimum u ringu, pokažu napredak i zbog čega su pozvani u reprezentaciju.

Podsjetimo, na prošlogodišnjem Europskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu (BiH) Hrvatska je pod vodstvom izbornika Nike Marketina osvojila dvije brončane medalje – Ivan Nekić (Ares Zadar) i Bernard Grgić (Nokaut Zagreb), a imala je čak petoricu kadeta u borbama za odličja u četvrtfinalu!

Svaka europska medalja za hrvatski boks pravi je pothvat s obzirom na konkurenciju i koliko se ulaže u boks u europskim državama, a ove 2022. godine već smo osvojili četiri odličja – na Europskom prvenstvo U-22 u Poreču Gabrijel Veočić (zlato), Nikolina Ćaćić (srebro) i Noa Ježek (bronca), dok je na Europskom seniorskom prvenstvu u Armeniji Luka Plantić osvojio brončanu medalju!

Odgovori

Back to top button