Boks

Na EP-u za boksače do 22 godine u Poreču sudjelovat će više od 600 boraca iz 40 zemalja

Završene su prijave za Europsko prvenstvo za seniore i seniorke U-22 koje se od 11. do 24. ožujka 2022. godine održava u Poreču, piše na službenoj stranici HBS-a.

Prema broju pristiglih prijava radit će se o rekordnoj smotri mladosti europskog boksa, opsežnijem i od lanjskog EP-a U-22 u talijanskom Rosetu, jer krovnoj europskoj boksačkoj konfederaciji EUBC-u stigle su prijave iz 40 zemalja i očekuje se i više od 600 sudionika (natjecatelja, trenera i službenih osoba)!

Najtalentiraniji i najkvalitetniji mladi europski boksačice i boksači borit će se za medalje u ukupno 25 težinskih kategorija (12 ženskih i 13 muških), a posebnost EP-a u našoj zemlji je i što će to biti prvo europsko prvenstvo održano u novim težinskim kategorijama!

Brojke prijavljenih i kvaliteta boksača u obje konkurencije potvrđuju da će Europsko prvenstvo za seniore i seniorke U-22 biti jedan od najvećih boksačkih događaja ove godine u svijetu, kao što je EP U-22 u Poreču jedno od najvećih boksačkih, pa i sportskih natjecanja uopće, održanih dosad u Hrvatskoj!

U sklopu Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22 u Poreču pritom će se održati i trenerski i sudački seminari uz polaganje za drugu IBA-inu sudačku i trenersku zvjezdicu (Svjetske boksačke federacije).

Pripreme za uspješnu organizaciju Europskog prvenstva U-22 u Poreču su u punom jeku, a sastav hrvatske reprezentacije bit će poznat nakon pojedinačnog državnog prvenstva do 22 godine koje se ovoga vikenda, od 25. do 27. veljače 2022. održava u Zadru.

Hrvatska će sigurno imati vrlo konkurentne boksačice i boksače među najboljima u Europi, a mnogi mladi europski boksači tog godišta osvajali su i medalje na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Naši glavni aduti mogli bi biti olimpijka i najbolja hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić (21) u kategoriji do 52 kg, te Gabrijel Veočić (20) u srednjoj kategoriji do 75 kg koji je kao naš najmlađi reprezentativac postigao i najveći uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Beogradu 2021. gdje je s tri pobjede izborio nastup u četvrtfinalu (borio se i izgubio sudačkim bodovanjem od svjetskog prvaka Kubanca Hernandeza Martineza).

Oboje su se lani borili na Europskom prvenstvu U-22 u talijanskom Rosetu i oboje su zaustavljeni korak do odličja – u četvrtfinalu.

I Nikolina i Gabrijel borit će se u Zadru na Prvenstvu Hrvatske koje će biti i kriterijsko za nastup na Europskom prvenstvu U-22, pa su iz tih razloga i otkazali nastupe na najuglednijem europskom turniru Strandja memorijalu koji su ovoga tjedna održava u Sofiji (Bugarska).

Odgovori

Back to top button