Boks

Mike Tyson savjetuje Anthonyja Joshuu uoči revanša protiv Oleksandra Usyka

Bivši svjetski prvak Mike Tyson je veliki navijač Anthonyja Joshue, te se nada kako će britanski boksač u subotnjem okršaju protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka vratiti WBA, IBF i WBO pojas prvaka teške kategorije.

Boksačka legenda zna kako je pred Anthonyjem jedan on najtežih ispita u karijeri, te mu savjetuje kako treba stalno pritiskati protivnika i paziti na njegova kretanja.

– Bit će teško pobijediti Usyka jer je brz i uvijek ima udarac više – kaže Mike Tyson.

Joshua će 20. kolovoza u Saudijskoj Arabiji u revanšu protiv Ukrajinca pokušati vratiti pojaseve prvaka koje je izgubio u rujnu prošle godine.

Jednom je uspio vratiti naslove, a to se dogodilo u prosincu 2019. u Saudijskoj Arabiji kada je u uzvratnom meču pobijedio Andyja Ruiza.

– Joshua mora naučiti kako nakon svog napada mora izbjeći udarac protivnika, jer to je jedina stvar s kojom se nije mogao nositi. Usyk ima snažan udarac i odlično se kreće, i u prvom meču bio je prebrz za Joshuu – ističe Mike Tyson i dodaje:

– Zato Anthony mora tijekom cijele borbe stalno pritiskati protivnika. On je moćan udarač, ali mora biti aktivan protiv takvog borca, koji se previše kreće i ima školovan udarac. Joshua treba jednostavno nadmudriti Usyka.

Ukrajinac je prije tri godine kao svjetski prvak kruzer kategorije prešao u tešku u kojoj je pobijedio Chazza Witherspoona, Dereka Chisoru i lani Anthonyja Joshuu.

U posljednjem meču je pokazao zašto je trenutačno među najboljim boksačkim tehničarima na svijetu.

Na boksačkom spektaklu u Saudijskoj Arabiji nastupit će i naš Filip Hrgović protiv Kineza Zhileija Zhanga u eliminator meču za naslov IBF-ova prvaka.

Odgovori

Back to top button