Boks

Michael Hunter objasnio zašto je otkazao meč protiv Hrgovića

Filip Hrgović je nedavno ostao bez najvećeg meča u karijeri. Najbolji hrvatski boksač trebao se protiv Michaela Huntera boriti za mjesto izazivača IBF-ova pojasa prvaka, ali je Amerikanac otkazao dvoboj. Hunter je već tada imao dogovoren meč protiv manje poznatog sunarodnjaka Mikea Wilsona.

Njihova borba uvrštena je na Trillerovoj priredbi koja će se 19. lipnja održati u Miamiju, a predvodi je okršaj između Teofima Lopeza i Georgea Kambososa mlađeg.

Nakon što se slegla prašina javio se Hunter te objasnio svoju odluku.

– Želim se boriti protiv Hrgovića, no Triller je iznio ponudu koju jednostavno nisam mogao odbiti. Pripremao sam se za Hrgovića i jedno sam vrijeme bio usredotočen samo na njega. Borba na Triller priredbi za mene je odličan poslovni potez – kazao je Michael Hunter.

Promotor Eddie Hearn je kod licitacije honorara za meč između Hrgovića i Huntera ponudio iznos od 606.666 dolara, a Amerikanac bi dobio 60 posto, odnosno 364 tisuće dolara.

– Promotori znaju imati toliko loših odluka da ih sve ne možete nabrojati. Oni su sada bijesni jer me nisu doveli tamo gdje su se nadali, htjeli su me podcijeniti. Nešto sam i ja naučio, sada znam kada treba odigrati pravi potez – zaključio je Michael Hunter.

Američki boksač je vjerojatno dogovorio veći iznos za borbu s Wilsonom nego što je mogao dobiti za meč protiv Hrgovića. Na IBF-ovo ljestvici je s četvrtog pao na 11. mjesto.

A našem Filipu ostaje čekati svog sljedećeg protivnika.

Odgovori

Back to top button