Boks

Meč Sare Beram protiv Irkinje Amy Broadhurst prebačen za srijedu

Na Svjetskom prvenstvu za žene u Istanbulu od 8. do 20. svibnja sudjeluje 310 boksačica iz 73 države koje će se za odličja boriti u 12 težinskih kategorija, piše na službenoj stranici HBS-a.

Najbrojnija je kategorija do 57 kg u kojoj nastupa naša Dea Bolanča (36 boksačica).

Prema odluci Svjetske boksačke federacije IBA-e na Svjetskom prvenstvu ne mogu se natjecati predstavnice Rusije i Bjelorusije, kao ni suci i dužnosnici iz tih zemalja, što vrijedi i za sva ostala natjecanja pod okriljem IBA-e.

Za vrijeme Svjetskog prvenstva u Istanbulu održat će se izborni kongres Svjetske boksačke federacije s izborom novog predsjednika (aktualni predsjednik Umar Kremljev iz Rusije ponovo se kandidirao za novi mandat).

Hrvatska na Svjetskom prvenstvu sudjeluje s četiri boksačice: Nikolina Ćaćić (52 kg), Dea Bolanča (57 kg), Marija Malenica (60 kg) i Sara Beram (63 kg).

Promijenjen je raspored kategorije do 63 kg. Prema prvotnom rasporedu Sara Beram trebala se boriti u ponedjeljak protiv Irkinje Amy Sara Broadhurst u 1/16 finala.

Satnica je promijenjena i meč Sare Beram protiv Irkinje Broadhurst na rasporedu je u srijedu, 11. svibnja 2022. u popodnevnom terminu.

U srijedu, 11. svibnja borit će se i Dea Bolanča protiv Poljakinje Sandre Kruk u 1/16 finala u najbrojnijoj kategoriji do 57 kg (ukupno 36 boksačica!).

U četvrtak, 12. svibnja boksat će Marija Malenica protiv Amerikanke Rashide Ellis u 1/16 finala kategorije do 60 kg.

U nedjelju, 15. svibnja Nikolina Ćaćić ulazi u ring u 1/8 finala kategorije do 52 kg protiv Irkinje Carly McNaul.

Hrvatske boksačice na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu vodi trener Franjo Kristić (izbornik Ante Matas nije mogao putovati zbog ozljede i neodložne operacije koljena).

Odgovori

Back to top button