Boks

Matteo Komadina izgubio protiv Ukrajinca i završio svoj nastup na SP-u

Delničanin Matteo Komadina (27) u šesnaestini finala završio je nastup na Svjetskom prvenstvu u Beogradu u kategoriji do 63,5 kg!

Komadina je jednoglasnom odlukom sudaca izgubio od Ukrajinca Denisa Pesotskija.

Matteo se taktički dobro postavio na početku meča, spremno je dočekivao i vraćao pokušaje snažnog Pesotskija, izmicao mu i prijetio dugačkim krošeima, no pri isteku druge minute pri pokušaju izvlačenja iz kuta naletio je na snažni desni kroše Ukrajinca koji ga je izbacio iz ravnoteže.

Nokdaun i brojanje poremetili su mu koncentraciju.

Taj hladan tuš ostavio je traga, tražio je način kako izdržati rundu do kraja, a Matteo je u nastavku opreznije držao distancu, čuvao se i manje se upuštao u rizične pokušaje da ugrozi Pesotskija.

Prvu rundu izgubio je 5:0, a drugu 4:1 (američki sudac jedini je bodovao u korist našeg boksača).

U trećoj za preokret Matteo je trebao čvrsto pritisnuti, a Ukrajinac je prekvalitetan boksač da ne bi znao kako rutinski zadržati prednost i na kraju slavio je nepodijeljenom odlukom svih sudaca.

Matteu i treneru Kristijanu Hodaku čestitke za nastup na Svjetskom prvenstvu i velikom Matteovom povratku na veliku scenu nakon tri godine izbivanja – upisao je pobjedu nad reprezentativcem Južne Koreje i do kraja se nosio s moćnijim ukrajinskim favoritom!

Delnice mogu biti ponosne na svog dečka, Matteo je pokazao da ima srce i kvalitetu za borbe s najboljima u kategoriji do 63,5 kg!

Odgovori

Back to top button