Boks

Martin Bakole potvrdio kako Fury nije bio usredotočen na pripreme uoči meča protiv Ngannoua

Britanski boksač teške kategorije Tyson Fury je prošle godine imao samo jednu borbu. Kralj Cigana je krajem listopada boksao protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua.

Kamerunski udarač je u svom boksačkom debiju oduševio nastupom, a posebno će se pamtiti trenutak iz treće runde kada je WBC-ovog prvaka poslao u nokdaun.

Fury se vratio na noge i ostatak meča rutinski odradio bez riskiranja, te na kraju pobijedio podijeljenom odlukom sudaca.

Mnogi stručnjaci i analitičari tvrde kako se Kralj Cigana slabo (ili nije nikako) pripremio za svog protivnika koji mu je opasno zaprijetio.

Njegov stalni sparing-partner Martin Bakole je potvrdio kako Fury uoči meča protiv Ngannoua uopće nije bio usredotočen na pripreme.

– Ljudi su me svašta pitali tijekom priredbe, a ja sam im rekao da me neće iznenaditi bude li Fury završio na tlu. Iskreno, on u dvorani nije bio 100 posto fokusiran na pripreme. Potpisao je ugovor za meč protiv Usyka i to je utjecalo na njega – kazao je Martin Bakole, te dodao kako se kod Kralja Cigana tijekom priprema nije osjetio žar kakav obično imao uoči neke od ranijih borbi:

– Bio sam u njegovom kampu i nikad ga nisam vidio da tako trenira. Sparirao je pet, šest rundi i to je bilo to. I on zna da nije bio 100 posto usredotočen. To nije Kralj Cigana kojeg znam kada se pripremao za Klička, Chisoru, Whytea… Tada su njegovi treninzi bili mnogo intenzivniji, bilo drukčije.

Tyson Fury se u ring vraća 17. veljače u Saudijskoj Arabiji kada će se protiv Oleksandra Usyka boriti za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Odgovori

Back to top button