Boks

Marko Milun osvojio zlatnu medalju na EUBC kupu u Budvi

Hrvatski prvak u superteškoj kategoriji +92 kg, olimpijski kandidat MARKO MILUN (27) osvojio je elitni EUBC kup u Budvi, piše na Facebook stranici HBS-a.

Milun je u finalnoj borbi za zlato u dominantnom stilu, u kakvom je odboksao sva četiri meča u Budvi, uvjerljivo s jednoglasnom odlukom 5:0 pobijedio bugarskog Kubanca YORDANA MOREJONA HERNANDEZA s čistih 5:0!

Milun je tehnički besprijekorno dominirao u finalu, nije dopustio ni tračak nade moćnom, gorostasnom Kubancu s bugarskom Kubancu i u potpunosti mu je nametnuo svoj stil – neumorno ga je pogađao prednjim direktima i sve pokušaje Kubanca zaustavljao zadnjom ubojitom ljevicom. Ako nisu mogli proći direkti, plasirao mu je dugačke lijeve aperkate.

Bugarski Kubanac spas je tražio u naletima glavom i u klinču, a na kraju je u trećoj dobio i javnu opomenu, kada je meč bodovno bio riješen u prve dvije runde – Milunu je prva runda pripala sa 4:1, a druga s čistih 5:0!

Milun je demonstrirao vrhunsku formu i moć u četiri meča zaredom u Budvi – redom je nizao sigurne pobjede protiv Francuza Djamila Aboudue-Moindzea, bivšeg svjetskog viceprvaka Armenca Davita Chaloyana i za ulazak u finale europskog prvaka U-22 Ahmeda Hagaga.

U finalu je apsolutno bio bolji od bugarskog Kubanca Hernandeza koji je nedavno osvojio Balkansko prvenstvo, a na europskim igrama u Krakovu 2023. osvojio brončanu medalju.

U mlađim kategorijama Hernandez je bio svjetski prvak u mlađim seniorima i zlatni na Olimpijskim igrama mladih 2014. godine!
Marko Milun je za uvjerljivi trijumf uz zlatnu medalju u Budvi osvojio i nagradu od 15.000 dolara.

Prije samo tri tjedna na Monaco Grand Prixu svladao je još jednog Kubanca, svjetskog viceprvaka Arzolu Lopeza i za trijumf na tom IBA-inom spektaklu osvojio 10.000 dolara!

Sve je više nego zaslužio, MARKO MILUN demonstrirao je vrhunsku svjetsku klasu i da ima realne izglede za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine kroz dva naredna kvalifikacijska turnira.

BRAVO MARKO, BRAVO ZA TRENERA LEONARDA PIJETRAJA.

Lijepa naša orila se u velikoj završnici u spektaklu na otvorenom u Budvi!

Odgovori

Back to top button