Boks

Marko Milun nokautom izborio finale! Cetinić i Ježek također u borbi za zlato, Kolaku bronca

Drugog dana Prvenstva Balkana za seniore i seniorke tri hrvatska boksača izborili su borbe za zlato: Petar Cetinić (69 kg), Noa Ježek (75 kg) i Marko Milun (+91), dok je Filip Kolak (56) zaustavljen u polufinalu i mora se zadovoljiti broncom, piše na stranici HBS-a.

Superteškaš i olimpijski kandidat Marko Milun impresivno je prošao polufinale nokautom u prvoj rundi protiv reprezentativca BiH Jasmina Pešteka.

Prvenstvo Balkana nastavlja se u subotu, 8. svibnja od 13 sati kada će prolazak u finale tražiti Matej Uremović (81 kg), a naše tri djevojke Sara Kos, Lucija Ščrbec i Ivona Brnić borit će se za zlatne medalje.

Kategorija 56 kg: Filip Kolak – Veljko Gligorić (Srbija) 0:5

Filip Kolak, hrvatski predstavnik iz BK Coloseuma, ostao je na brončanoj medalji s Prvenstva Balkana. U naizgled izjednačenom meču, s dosta klinčeva i držanja, više je ipak pokazao hitri i ubojiti Gligorić iz Srbije. U trećoj rundi je Kolak, viceprvak države u svojoj kategoriji 60 kg, krenuo u totalni juriš, energično napao i pokušao sve kako bi okrenuo meč na svoju stranu, no srpski reprezentativac znalački je uzvraćao i ostvario pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca.

Kategorija 69 kg: Petar Cetinić – Patriot Behrami (Kosovo) 4:1

Riječanin Petar Cetinić osigurao je srebro i izborio finale u nedjelju, 9. svibnja. Od prve sekunde žestoko je napao, prisilio boksača Kosova na uzmak, a uslijedile su žestoke razmjene udaraca s obje strane. Cetinić nije posustajao, u rafalnim je serijama napadao Patriota i držao inicijativu koliko god čvrsti kosovski borac uzvraćao bez zadrške. Cetinić je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca 4:1, a u finalu ga čeka odlični reprezentativac Albanije Denis Nurja koji je prekidom riješio meč protiv Srbina Toskića.

Kategorija 75 kg: Noa Ježek – Sandro Poletan (Srbija) 3:2

Sjajni Noa Ježek odradio je vrhunski i drugu borbu u dva dana Prvenstva Balkana. Nakon reprezentativca Crne Gore, slavio je u polufinalu nad reprezentativcem Srbije. U odličnom meču, otvorenom i neizvjesnom u sve tri runde, hrabri Ježek bespoštedno je forsirao borbu, imao inicijativu i svom snagom ulazio u razmjene udaraca.

Pronalazio je prolaze kroz gard Poletana, nisu ga zaustavljale jake kontre i serije srpskog boksača, obojica su pružili prvoklasan boks, a žestoku, izjednačenu borbu suci su zasluženo presudili u korist Ježeka podijeljenom odlukom 3:2. Ježek će se u nedjelju, 9. svibnja boriti za zlato protiv vrlo opasnog udarača iz Albanije, Albana Beqirija.

Kategorija iznad 91 kg: Marko Milun – Jasmin Peštek (BiH) KO 1. runda

Naš prvak i izgledni kandidat za Olimpijske igre u Tokiju, Marko Milun brzo je riješio prvi meč na Prvenstvu Balkana protiv mladog borca iz BiH, Jasmina Pešteka. Milun je agresivno krenuo u juriš, jurio i pritiskao mladog Pešteka na konopce, tražio put za gromovite direkte i na polovici prve runde, Peštek se našao pritisnut u kut. Nakon nekoliko snažnih udaraca u glavu i tijelo, nije se podignuo.

Osjetio je svu silinu i težinu Milunovih udaraca i bolje da se nije duže izlagao nepotrebnom riziku. Milun je djelovao odlično, motivirano i svježe, željan borbe, a pravi ispit imat će u finalu protiv prvaka Srbije Vladana Babića, vrlo kvalitetnog i opasnog superteškaša.

Odgovori

Back to top button