Boks

Marko Milun nakon velikog trijumfa: Vjerujem da ću nastaviti pobjeđivati u takvom stilu!

Višestruki hrvatski prvak i olimpijski kandidat u superteškoj kategoriji MARKO MILUN (26, BK Leonardo Zagreb) ostvario je senzacionalnu pobjedu na spektakularnoj IBA Champion’s Night – Monaco Boxing Grand Prixu u Monte Carlu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Marko je u meču superteške +92 kg kategorije dominantno pobijedio viceprvaka svijeta s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Taškentu, mladog Kubanca Arzolu Lopeza Fernanda Alejandra (20).

Milunovu dominaciju protiv aktualnog svjetskog doprvaka potvrđuje bodovanje sudaca – kod dvoje sudaca dobio je u pet rundi prednost 49:44, kod dvoje 49:46, a kod jednog 49:45!

Marko Milun sjajnim je trijumfom zaradio i pobjedničku premiju od 10.000 dolara (poraženom je pripalo 5.000 USD)!

O snazi Kubanca Arzole Lopeza dovoljno govori što je na Svjetskom prvenstvu u Taškentu svladao četvoricu vrhunskih svjetskih superteškaša, a tek u finalu zaustavio ga je iskusni Uzbekistanac Bakhidar Jalolov.

Važnije od bogate premije je svakako to što je Milun napravio veliki korak prema eliti superteške kategorije i pokazao da se može nositi s najboljima i da je spreman za najveće pothvate.

– Hvala svima na podršci, vjerujem da ću nastaviti pobjeđivati u takvom stilu! Ovo mi je možda i najveća pobjeda u karijeri, dobivao sam i prije velike šampione, ali ovo je novi doprvak svijeta i još Kubanac! – rekao je Marko Milun i dodao:

– Trebao mi je jedan takav uspjeh, jer sljedeća godina je olimpijska i vjerujem da ću nastaviti pobjednički niz i da hrvatska reprezentacija može računati na mene!

Pobjede na spektaklu u Monte Carlu upisali su i vrhunski talijanski teškaši Azziz Abbes Mouhidine i Salvatore Cavallaro koji su se za mečeve na IBA Champion’s Nightu pripremali u Solinu, u BK Saloni uz našeg olimpijca Luku Plantića.

Još jednu senzaciju u Monte Carlu priredio je i mladi Nizozemac Gradus Kraus (22), doprvak Europe U-22 u poluteškoj kategoriji s EP-a u Poreču 2022., koji je podijeljenom odlukom 3:2 pobijedio dvostrukog olimpijskog pobjednika (Rio 2016. i Tokio 2021.) i svjetskog prvaka Kubanca Arlena Lopeza.

Taj uspjeh mladog Nizozemca nama je utoliko zanimljiviji što je Gradusa Krausa lani, u listopadu 2022. godine, pobijedio naš olimpijac Gabrijel Veočić u polufinalu Silver Belt turnira u Mariboru.

Odgovori

Back to top button