Boks

Mamić, Cetinić i Cvetković zaustavljeni u osmini finala EP-a

Trojica hrvatskih boksača u subotu su u osmini finala završili svoje nastupe na Europskom prvenstvu U-22 u Rosetu: Diego Mamić (do 60 kg), Petar Cetinić (do 69 kg) i Leo Cvetković (81 kg), piše na službenoj stranici HBS-a.

Sva trojica boksali su praktički na svom maksimumu, pošteno se borili i davali najbolje od sebe i sva trojica poraženi su istovjetnim rezultatom – jednoglasnim odlukama sudaca 5:0 što dovoljno govori o kvaliteti njihovih suparnika na nikad većem i jačem Europskom prvenstvu U-22, prvoj kontinentalnoj smotri nakon skoro 18 mjeseci.

Svima čestitke za srčane borbe i nastup na Europskom prvenstvu, predstavili su se u najboljem svjetlu u Rosetu, uz dvije sjajne pobjede Petra Cetinića i Lea Cvetkovića u 1/16 finala.

Puljanin Diego Mamić u subotu prvi nije uspio dohvatiti četvrtfinale lake kategorije do 60 kg, izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca od srpskog reprezentativca Nemanje Gavrilovića.

Našem prvaku Mamiću nije odgovarao Gavrilovićev stil borbe koji se uspio nametnuti brzim prilascima u bliski kontakt u kojem je zadavao brze serije udaraca, neke i široke krošee koji su prolazili kroz Mamićev gard i suci su sve tri runde bodovali u njegovu korist.

Riječanina Petra Cetinića u velter kategoriji do 69 kg zaustavio je kvalitetniji domaći boksač, Talijan Gianluigi Malanga (treći nositelj) također odlukom sudaca 5:0.

Cetinić je hrabro i beskompromisno ušao u meč, nametnuo inicijativu, pokušao pritisnuti Malangu na konopce i u kutove, a dugoruki i brzonogi, vrlo hitri Talijan vješto je izmicao naletima i pronalazio načine kako kazniti svaki neoprezni korak Cetinića. Sve tri runde su bodovane u njegovu korist.

Leo Cvetković u poluteškoj kategoriji do 81 kg izgubio je od trećeg nositelja Finca Nikite Nystadta.

U žestokom, izjednačenom meču s puno obostranih teških udaraca svih pet sudaca dalo je minimalnu prednost 29:28 Fincu koji je prve dvije runde dobio 4:1, a treća je pripala Leu 3:2.

Srčani Cvetković borio se do posljednjeg daha, nije odustajao, pritiskao je Finca, plasirao mu teške direkte i krošee, primao i jake kontra-udarce Nystadta, činilo se da manji Finac neće izdržati u tom žestokom tempu, no ni on nije popustio do kraja.

U bespoštednom tempu možda je presudilo što se samo dvadesetak sati ranije Cvetković potrošio u isto tako jakom meču protiv predstavnika Češke, a svježijem Fincu je to bio prvi nastup na EP-u.

Hrvatska ima dvoje predstavnika u četvrtfinalu – Nikolina Ćaćić boksa za medalju u kategoriji do 57 kg u nedjelju protiv Ukrajinke Anastazije Kovalchuk, a Gabrijel Veočić u srednjoj kategoriji do 75 kg protiv odličnog Francuza Morena Fendera u ponedjeljak.

Odgovori

Back to top button