Boks

Maja Šarić oprostila se od EP-a porazom u osmini finala protiv Bugarke Svetlane Staneve

Splićanka Maja Šarić (35), članica BK Marjan, oprostila se od nastupa na Europskom prvenstvu za žene u Budvi (Crna Gora), piše na službenoj stranici HBS-a.

Naša boksačica izgubila je meč osmine finala u kategoriji do 57 kg od iskusne Bugarke Svetlane Staneve jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Staneva je na bodove dobila sve tri runde, a pogotovo uvjerljivo treću rundu u kojoj je Maja Šarić zbog dva brojanja bila na rubu prekida, no silnom željom i borbenošću izdržala je meč do kraja.

U dvoboju protiv kvalitetne i snažne Staneve, našoj reprezentativki iskustvo nije moglo pomoći, jer i Bugarka ima bogatu karijeru na međunarodnoj sceni (još 2012. godine osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu).

Trener Yousef Hasan koji je Maju pripremio za Europsko prvenstvo kaže da su izvukli maksimum u ovom trenutku i da je Maja Šarić pružila najviše od sebe za čvrst otpor jednoj od favoritkinja kategorije do 57 kg.

Naša druga predstavnica Sara Beram (BK Petar Zrinski) u osmini finala kategorije do 63 kg borit će se protiv Finkinje Naiimo Bulhan u nedjelju, 16. listopada 2022. u petom meču večernjeg programa od 17.30 sati.

Meč prije Sarinog za ulazak u četvrtfinale borit će se Talijanka Canfora i Nizozemka Heijnen, a pobjednica tog meča bit će eventualna protivnica Sari Beram ako prođe Finkinju u borbi za medalju .

Našu prvakinju u pohodu na europsku medalju na EP-u Budvi vodi prekaljeni trener Pero Tadić.

Odgovori

Back to top button