Boks

Luka Pratljačić osvojio srebro na Golden Belt turniru u Marakešu

Braća Pratljačić, Marko (28) i Luka (25), isti su dan osvojili odličja na svjetski jakim turnirima na dva kontinenta.

Teškaš Marko osvojio je broncu na 67. Bocskai memorijalu u Debrecenu (Mađarska), a superteškaš Luka na Golden Belt turniru u Marakešu (Maroko) se okitio srebrom, piše na službenoj stranici HBS-a.

LUKA PRATLJAČIĆ (25) osvojio je u superteškoj kategoriji +92 kg novu srebrnu medalju u seriji elitnih turnira iz IBA-ine svjetske serije – na Golden Beltu u Marakešu, kao i jesenas na Silver Belt turniru u Mariboru!

Luka je u finalu vidno iscrpljen, bez potrebne energije, izgubio jednoglasno na bodove od Rusa Ramazana Karnukaeva.

Još na dan finalne borbe bilo je neizvjesno i potpuno otvoreno hoće li Luka moći nastupiti, imao je problema s temperaturom i gubitkom težine, osjećao se slabo i umorno i tek nakon konzultacija s liječnikom, trener Matković i Luka odlučili su da će ipak izaći i ring i probati se boriti.

Pratljačić se loše osjećao već od polufinala, vjerovali su da će se stanje poboljšati, ali nije. O kvalitetnoj pripremi za finale nije moglo biti ni govora.

Nije želio predati bez borbe i odustati i izvukao je iz sebe sve što je mogao za pobjedu u finalu, ali nije bilo dovoljno da savlada snažnog Rusa Karnukaeva.

Luka nije uspio plasirati svoju ubitačnu ljevicu, Rus se dobro branio i čuvao, a u nekoliko brzih prilazaka uspio je plasirati udarce potrebne za bodove, pa je već nakon dvije runde imao riješenu pobjedu. Osječki div nekoliko ga je puta otvorio prednjim desnim direktima, no baš je nedostajalo siline i brzine da plasira udarce zadnjom ljevicom i uvede Karnukaeva u probleme.

U trećoj je ostalo samo da Pratljačić uspije probiti gard Karnakeva i nokautom završiti meč, no nije mu ostalo snage ni prilike plasirati udarac kojim je dosad obarao protivnike.

Luka je srebro u Marakešu izborio s dvije impresivne pobjede nokautima nad doprvakom Europe Španjolcem Ghadfom i talijanskim prvakom Diegom Lenzijem!

Za osvojeno drugo mjesto Luka Pratljačić primio je i novčanu nagradu od 2000 dolara (zlato 4000 dolara, bronce po 1000 $)!

Odgovori

Back to top button