Boks

Luka Pratljačić i Marko Milun pred novim izazovima

Mladi hrvatski boksači superteške kategorije Marko Milun (BK Leonardo) i Luka Pratljačić (BK Osijek) uskoro imaju vrlo važne provjere na međunarodnoj sceni, piše na službenoj stranici HBS-a.

Osječanin Luka Pratljačić predstavljat će Hrvatsku na Sveučilišnom svjetskom prvenstvu u borilačkim sportovima u turskom Samsunu od 25. do 30. rujna 2022.

Luka Pratljačić (25) uspješno je studirao i diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Osijeku, oporavio se nakon dugotrajnih problema s ozljedama i žestoko trenirao ovoga ljeta.

Bio je i sparing partner Filipu Hrgoviću u kampu u Houstonu i pomagao mu u pripremi borbe s Kinezom Zhangom, a uz intenzivne treninge u Osijeku bio je i na sparinzima u Solinu s češkim reprezentativcem od 120 kg Martinom Pincom.

Put i nastup na Sveučilišnom svjetskom prvenstvu u Samsunu (Turska) zajednički su omogućili Sveučilište Osijek i Hrvatski boksački savez, a Luku Pratljačić vodit će stalni trener Matej Matković (BK Osijek).

Ovoga ljetno intenzivno se pripremao i naš prvak u superteškoj kategoriji Marko Milun (25), a dugo je trenirao u kampu Anthonyja Joshue u Džedi u Saudijskoj Arabiji s kojim je sparingirao u pripremi meča za svjetskog profesionalnog prvaka protiv Oleksandra Usyka.

Marko Milun proljetos se također oporavljao od ozljede leđa zbog koje je morao propustiti i nastup na Europskom prvenstvu u Armeniji u svibnju. Kvalitetne provjere imat će 24. i 25. rujna 2022. u Dubnici nad Vahovom u Češko-slovačkoj ligi.

Obojica naših vrhunskih superteškaša Marko Milun i Luka Pratljačić planiraju i nastupe na IBA-inom turniru Svjetske serije Silver Belt 19. i 20. listopada u Mariboru (Slovenija).

Odgovori

Back to top button