Boks

Luka Plantić u subotu u Solinu boksa za prvu profi-titulu

Poznati su svi parovi profi-spektakla u Solinu u subotu, 17. XII. 2022. na kojem hrvatski olimpijac i osvajač brončanog odličja na Europskom prvenstvu 2022. Luka Plantić (26) napada prvu profesionalnu titulu – WBC International Silver Title protiv iskusnog Armenca Khorena Gevora (42) koji u bogatoj karijeri ima omjer od 35 pobjeda (17 nokautima) i 10 poraza i koji je osvojio WBC-ov, IBF-ov i EBU-ov pojas u srednjoj kategoriji, piše na službenoj stranici HBS-a.

Uz glavni meč Luka Plantić – Khoren Gevor za titulu u supersrednjoj kategoriji na rasporedu u solinskoj sportskoj dvorani Bilankuši (subota, 17. XII. od 20.00 sati uz izravni tv-prijenos) još je sedam vrhunskih mečeva.

Za IBO International titulu borit će se i naš profesionalni boksač Arijan Gorički (omjer 13-1-1) u perolakoj kategoriji (57 kg) protiv Luisa Millana iz Venezuele koji ima omjer vrijedan poštovanja u profi-ringu: 21 pobjeda u 26 mečeva, od toga 15 prekidima!

U profi-ring ponovo će i hrvatski reprezentativac Damir Plantić u poluteškoj kategoriji (81 kg) protiv respektabilnog Latvijca Jurisa Zundovskisa (30) koji ima pet profesionalnih pobjeda (4 prekidima!) u osam mečeva.

Branimir Malenica, čvrsti Imoćanin i član BK Torcide, borit će se također u poluteškoj kategoriji protiv mladog Banjalučanina Steve Babića koji zasad ima dvije profesionalne pobjede (uz 7 poraza).

Pred publikom u Solinu nastupaju i Splićani Ivan Stupalo i Ivan Đuka. Prekaljeni Stupalo iza sebe ima 25 profesionalnih mečeva (12 pobjeda, 13 poraza) i boksat će protiv iskusnog Mađara Attile Korosa (16 pobjeda u 47 profi-mečeva).

Splićanin Ivan Đuka debitirao je u profi-ringu upravo u Solinu 1. rujna 2022. godine kada je Luka Plantić pobijedio Južnoafrikanca Ryna Liebenberga, a protivnik Duki sada će biti Gruzijac Mevludi Kapanadze (također jedna profi-pobjeda).

Borit će se i solinski Ukrajinci – Rostislav Bilostotskij u bantamu protiv Gruzijca Edgarija Sarkisianija (9 pobjeda u 29 mečeva), a Dmitro Rybalka protiv Filipea Da Silve, njemačkog profesionalca porijeklom iz Mozambika (2 pobjede, šest poraza).

Ukupno osam odličnih mečeva, a glavni događaj večeri bit će ulazak Luke Plantića u ring i borba za WBC-ovu International Silver Belt titulu već u njegovom službenom četvrtom profesionalnom meču! Protiv renomiranog Armenca Khorena Gevora meč za pojas dogovoren je u 10 rundi, a Luka Plantić sva tri dosadašnja meča riješio je prekidima, posljednjeg protiv bivšeg prvaka Južnoafrikanca Ryna Liebenberga kojeg je slomio u četvrtoj rundi.

Odgovori

Back to top button